Zöld utat adott a szövetség elnöksége

2024.05.30. 11:42

A legmagasabb osztályban szerepel ősztől a DKKA női kosárcsapata

A Sportdarázs-SMAFC mögött a második helyen zártak a fehérvári, női kosarasok az NB I/B-s női amatőrbajnokságban. Kora ősztől a legmagasabb osztályban, az NB I-ben folytathatják.

Horog László

A fehérvári lányok (feketében) az NB I-ben lépnek pályára a 2024-25-ös szezonban

Fotó: DKKA

A Dávid Kornél KA női együttese végig a közvetlen élmezőnyben szerepelt, remek pozícióból várhatta a rájátszást, magabiztosan jutott a nyolc, később a négy közé, majd a fináléba. A Sopron Basket második csapatával harcoltak az aranyért, az idegenbeli, hétpontos vereség után hazai pályán döntetlenre végeztek, így ezüst került az akadémisták nyakába. Az MKOSZ elnöksége tárgyalt a következő sorozatról – amennyiben minden nevező megfelel a legmagasabb osztály követelményeinek -, az idei 10 együttes helyett a 2024-25-ös idényben 12 gárda alkotja majd az NB I-es bajnokság mezőnyét. A kieső Ceglédet vélhetően felkérik a további, NB I-es szereplésre, maradhatnak az elitben, ahova a SMAFC és a DKKA is csatlakozhat, tehát bővül a mezőny. A DKKA hazai meccseit eddig az MKOSZ-teremben vívta, felmerült, hogy egy mobillelátóval bővítenek, azonban a jelen állás szerint az Arconic Alba Fehérvár otthonában, a Gáz utcai sportcsarnokban fogadják ellenfeleiket. Például a két évvel ezelőtt Euroliga-győztes, tehát akkoriban Európa legjobbjának számító Sopront.

- Nagy öröm, hogy ősztől az NB I-ben szerepelhetünk, ami hatalmas lehetőség fiatal csapatunknak. Sokat dolgoztunk érte, hogy a legjobbakkal találkozzunk az új idényben – közölte a fehérvári lányok trénere, Szentpáli Gergő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában