Nedves lett a puskapor

2024.05.01. 15:04

Borzasztó bolzanói bukta Románia ellen

Valóságos rémálom, elmaradt a kötelezőnek hitt győzelem.

Szupkai Gábor

Bálizs Bence (k) itt védeni tudott, de nem volt ez mindig így

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Változtatni kényszerült a sorokon Donald MacAdam, Sofron István Dél-Korea elleni kiállítása eltiltást vont maga után. Ezért az eddig védőként funkcionáló Szabó Bence támadóvá változott, igaz nem idegen tőle ez a szerep, hiszen a korosztályos válogatottban még nem a védekezés volt az elsődleges feladata. 

Egy magyar-román mindig különleges pikantériával bír. Keleti szomszédainkat ez a meccs előtt kétszer páholták el 6-1-re, előbb az olaszok, majd a szlovénok. Reméltük, hogy mi is hasonló élményekben részesítjük őket.

Azonban elég ráérősen kezdtünk, beszorítottuk ugyan a románokat, Hadobás Zétény, Sárpátki Tamás és Kiss Roland is próbálkozott, de Tőke mindig védeni tudott. Bálizst egyedül Győrfy tette próbára, de érkezett egy Terbócs kiállítás a harmad felén túl, és a magyar kapus is kellett, hogy szűz maradjon a kapunk. Mi tudtuk, hogy ennél gyorsabbak és jobbak a mieink, így reméltük, hogy a folytatásban jönnek a gólok. 

A tempót sikerült kicsit növelni, de ez még mindig nem volt az igazi. Majd érkezett az első emberelőnyünk, és reménykedtünk, hogy majd most. De a gól tovább váratott magára, a harmad és a meccs feléhez közeledve még mindig gól nélküli döntetlen volt az állás. Sándor-Székely szabálytalansága után újra létszámfölényben játszhattunk, de nagyon pontatlanul játszottunk, ebből sem lett semmi. A második szünet előtt még Gliga ijesztett ránk, de szerencsére nem egy mesterlövész. 

Az utolsó húsz percre fordulva sem jött az áhított változás, és az idő csak egyre fogyott. Rémálmaink a harmad közepén váltak valóra, Péter Balázs lőtte ki a hosszút és Bálizs tehetetlen volt, 0-1. Nagyon gyorsan peregtek a másodpercek, de 4:20-al a vége előtt jól adogattunk a román harmadban, Hadobás szánta magát lövésre, Hári János még a kapus előtt beleért, 1-1. Ám jött a feketeleves, Sándor Székely váltott tempót, Hári hiába üldözte, így a román játékos rá tudott fordulni, Bálizs ugyan nyújtózott, de a botjáról bepattant, 1-2.
Ezzel biztos, hogy komoly bravúrra lesz szükség pénteken és szombaton Olaszország és Szlovénia ellen.

Magyarország–Románia 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)
Bolzano, Vezette Hoppe, Zrnic, Mantovani, Zgonc
Magyarország: Bálizs (Horváth D.) – Papp, Sebők, Erdély, Kiss, Nilsson – Varga, Hári 1, Nemes, Stipsicz (1), Fejes   – Szabó, Sárpátki, Galló, Garát, Ortenszky   – Mihály, Németh, Terbócs, Hadobás (1). Szövetségi kapitány: Don MacAdam
Románia: Tőke (Adorján) – Rokaly Sz., Részegh, Péter 1, Haaranen, Imre – Szkacskov, Gliga, Zagidullin, Salló, Bors – Sándor Székely 1, Molnár Zs., Molnár Z., Győrfy, Ferencz-Csibi – Fodor, Gajdó, Rokaly N., Láday, Kovács M. Szövetségi kapitány: Dave MacQueeniu
Kiállítások: 2, ill. 4 perc Kapura lövések: 32-19

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában