A 2024-es évben is megmozgatta a koronázóvárost a Kihívás Napja

2024.05.29. 20:27

Tizennyolcadik győzelmére tört Székesfehérvár városa (galéria)

Legalább 15 perc mozgás. Ezt persze mindenkinek állandósítania kellene a mindennapjaiban, azonban most különös jelentőséggel bírt. Május utolsó szerdája minden évben a Kihívás Napja.

Ferencz Balázs

Felnőttek és gyerekek is görhokiztak május utolsó szerdáján

Fotó: Fehér Gábor

Szerdán éjjel 0 órakor, a Bregyó közi átmozgató tornával indult a 2024-es Kihívás Napja programsorozata a koronázóvárosban. Mintegy ötven eseményre várták a mozogni vágyókat egészen 21 óráig, a cél pedig nem volt más, hogy minél aktívabbak legyenek Székesfehérvár lakosai. Az alap penzum 15 perc pulzusnövelő mozgás volt, a tevékenységek hosszát és mennyiségét rögzítették, az adatok pedig az országos rendszerbe kerültek. Mert immár 1991 óta verseny is egyben az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napja.

A kosárlabda is pattogott a lelkes kezek alatt
Fotó: Fehér Gábor

Települések, intézmények, közösségek viaskodnak az egészséges életmód jegyében. Székesfehérvár pontosan harminc évvel ezelőtt, 1994-ben kapcsolódott a programsorozatba, s 17 alkalommal meg is nyerte a 70 ezer fő feletti városok kategóriáját. 
Gördeszka, görhoki, tollaslabda, a hagyományos labdasportok, sorversenyek,  de még petanque,  nordic walking, vagy örömtánc is szerepelt a választható mozgásformák között. Sőt, a fehérvári konditermek, vagy különféle torna-csoportok is várták az érdeklődőket.

A Bregyó műfüves pályáján a labdarúgás uralkodott
Fotó: Fehér Gábor

A Németh László Általános Iskola a címvédésért szállt harcba, tavaly a „Magyarország Legsportosabb Tanintézménye” címet nyerte el az iskola. A tornateremben játékos sorversenyen vehettek részt a fiatalok, az udvaron pedig a különböző labdajátékok mellett közös futással növelték az aktivitások számát az idei Kihívás napi megmérettetésen.

A 18 órai jelentés alapján a VII. kategóriában, vagyis a 70 ezer fő feletti városok versenyében Székesfehérvár vezetett, míg az intézményi rangsorban a Németh László Általános Iskola a harmadik helyen állt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában