Kajakra megnyomták

2024.06.13. 21:11

Eb döntőben Hajdu Jonatánék

Csütörtökön délután mutatkozott be a szegedi kontinensbajnokságon a már olimpiai szereplő páros, a DKSE-t erősítő Hajdu Jonatán és a Ferencváros sportolója, Adolf Balázs párosa.

Szupkai Gábor

Adolf és Hajdu máris a döntőben

Fotó: Peter Szalmas / MKKSZ

 A duó a második előfutamban volt érdekelt, ahol többek között a regnáló Európa-bajnoki olasz duó, Casedei és Tacchini is indult. 

A rajtot a magyar egység kapta el a legjobban, az élre is álltak Jonatánék, majd féltávnál ők haladtak át először az időmérő ponton, az olaszok és a románok előtt. Aztán előbbiek ritmust váltva robbantottak és az élre álltak, Hajduék azonban tartották a második helyet a cél felé közeledve. A csehek nyitottak még nagy hajrát, de a magyar hajót már nem tudták befogni, így ők végeztek a harmadik helyen - ezzel e három egység került be automatikusan a vasárnapi döntőbe. 

Adolf délelőtt 1000 egyesben is vízre szállt, ott ötödik lett az előfutamban, így pénteken vár rá egy középfutam.

Tudtam tartalékolni a délutáni párosra, mert hamar realizáltam, hogy nem tudok rögtön döntőzni. Párosban az utolsó kétszáz méteren teljesen más a motiváció akkor, amikor tudjuk, hogy úgyis továbbjutunk, mint amikor majd az érmekért és a helyezésekért küzdünk. Emiatt a döntőben fejben is jobban ott leszünk és a végét is jobban fogjuk majd nyomni értékelt a Ferencváros négyszeres világbajnoka.

A másik előfutamot a legjobb idővel a semleges színekben induló orosz Alekszej Korovaskov, Ivan Stil nyerte meg, akik a májusi, szintén szegedi világkupán is megnyerték ezt a számot, ahol Hajduék harmadikok lettek. Egyébként az oroszok után az olasz és a magyar hajó időeredménye következik a sorban - ami biztató a finálé előtt az éremszerzés tekintetében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában