Barátból ellenfél

2024.06.10. 15:29

Ellenfélként tér vissza a Volán volt kapusa

Olivier Roy a Pustertal kapusa lesz, így ellenfélként tér majd vissza a Fehérvár korábbi hálóőre az Alba Arénába.

Szupkai Gábor

Legalább ismerjük a gyenge pontjait

Fotó: Graz 99Ers/Werner Krainbucher

De nem csak a Pustertal erősített, hanem a Graz99ers, a Bolzano és a Villacher SV is. Utóbbi három csapat ráadásul korábban NHL drafton elkelt játékossal.  

Marcus Vela játékjogát a 2015-es draft hetedik körében foglalta le a San José, aztán később 48 meccs erejéig az AHL-ig is eljutott. Három ECHL-es szezon után Svédországban, majd Besztercebányán folytatta, ahol a legutóbbi idényben 47 meccsen 45 ponttal (19+26) zárt, most 27 évesen a Graz99ers csapatában teszi magát próbára. 

Az ugyancsak 27 éves Matt Bradley, aki a Vienna Capitals csapatával már szerepelt az ICEHL-ben, most a Bolzano mezében tér vissza. Az olasz-kanadai kettős állampolgár legutóbb a német Straubing hokisa volt, 2015-ben, az ötödik körben draftolta a Montreal, 2019-ben, a Newfoundland Growlersszel bajnok volt az ECHL-ben. 

A harmadik NHL-draftos, Patrick Holway szintén a 2015-ös játékosbörzén szerepelt, ahol a Detroit foglalta le, az AHL-ig ő is eljutott, most pedig a Slovantól igazolt a Villacher SV-hez.

A Pioneers Vorarlberg is tovább erősített. A 27 éves svéd csatár, Jakob Lundegaard Tingsryds AIF-től jön, mellette két, az ECHL-ben jól teljesítő kanadai játékost igazoltak. Ross MacDougall az Indy Fuel hátvédje volt a legutóbbi idényben, 55 meccsen 39 ponttal segítette csapatát. Joseph Nardy a Reading Royalstól érkezett, 71 találkozón 17 gólja és 50 pontja volt. Az is biztos, hogy a szlovén Luka Maver és az amerikai Michael Pastujov viszont máshol folytatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában