Felszállt a füst

2024.06.06. 18:14

Hadfi Gréta is Alba színekben

Már hetek óta suttogták, hogy magyar kapuvédő érkezik az Alba Fehérvár KC kötelékébe, és mostanra a nyílt titok, már nem titok.

Szupkai Gábor

Sokszor ünnepeljen így Fehérváron is

Fotó: Alba FKC Facebook

A 2001 szeptember 28-án, Salgótarjánban született Hadfi Gréta szülővárosában kezdte a  kézilabdát, de gimnazistaként már a Ferencvároshoz igazolt, és az ottani utánpótlásban tanulta meg az alapokat. A 2018/2019-es idényben ifjúsági bajnok volt a budapesti zöld-fehérekkel és tagja volt az FTC felnőtt bajnokcsapatának is. Rendszeresen szerepelt a korosztályos válogatottakban, a magyar U17-es csapattal világbajnoki címet szerzett. Kettős igazolással, a Vác csapatában is védett az NB I-ben, Érden is megmutatta mit tud, a legutóbbi idényben pedig Mosonmagyaróváron keserítette az ellenfelek életét. Előző edzői kiemelték, hogy védési stílusát tekintve a közeli zónákból, a szélekről érkező lövéseket nagyon jól védi.
Hadfi Gréta nem mellékesen a női strandkézilabda-válogatott egyik kapusa is, így a nyári időszakban sem a pihenésé lesz a főszerep. Remélhetőleg kiváló fizikai állapotban és egészségesen  érkezik majd Fehérvárra, amit elmondása szerint nagyon izgatottan vár. 
A csapathoz korábban érkezett már a 17-szeres spanyol válogatott kapus, Maddi Aalla Rotaetxe, így a kapuban papíron minden rendben lesz a következő szezonban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában