Ilyen még nem volt

2024.06.02. 18:25

Kovács Bálint dupla dobogója az IDM-ben

Jól sikerült a pénteki és szombati napja is Kovács Bálintnak az IDM idei 2. versenynapján Oscherslebenben, és a vasárnap is álomszerűen végződött.

Szupkai Gábor

Kovács Bálint mosolya a hétvége után teljesen indokolt

Fotó: Facebook

Kovács Bálint pénteken az élmezőnnyel hasonló időket repesztett, egyenes ágon bejutott a Superpole 2-be, majd a szombati kvalifikáción a negyedik helyen zárt, és a második sor elejéről kezdhette a vasárnapi futamokat.   

Az elsőn egy helyet veszített a rajtnál az esős és hűvős időben. De a harmadik körben a harmadik helyen álló Jan-Ole Jahnig húzta túl egy kanyarban, és az ideális ívre visszatérésnél bevágott Kovács elé. A két motor talán össze is ért, de Kovács fékezett egy komolyabbat, így nem lett nagyobb baj. Eközben a 2021-es év bajnoka Ilja Mihalcsik és a tavalyi első Florian Alt nagyon elhúzott az élen. Az ötödik körben aztán Kovács merész előzésre szánta el magát, visszavette a negyedik helyet és üldözőbe vette a harmadik Toni Finterbuscht. Akit a hatodik körben simán előzött a belső íven jóval szűkebben fordulva. A fehérvári pilóta a következő körökben magabiztosan őrizte előnyét, majd a folytatásban elhúzott Finterbuschtól és azonos tempót ment a második helyen álló Hondás címvédővel Altal. A futam végén a győztestől, a csapattárs Mihalcsuktól  11 és fél másodperccel lemaradva, a címvédő, ezúttal második Florian Alt mögött kicsit több mint öt másodperc hátránnyal végül a harmadik lett Kovács. Az idei első dobogó tehát a zsebben, a délutáni futamon jöhetett a következő. 

– Elképesztő volt a verseny. Korábban sikerült itt tesztelnünk, ennek köszönhető, hogy a negyedik helyet értem el az időmérőn. A versenyen pedig szintén jól kihasználtam a pálya ismeretét, az elején csatázni tudtam a többiekkel, a végén viszont a gumik állapota volt a kulcs, amit úgy érzem sikerült jól menedzselnem, és megszereztem a harmadik helyet – nyilatkozta Kovács.

A délutáni második futamban a rajt is jobb volt, Kovács ezúttal csak másodpercekre szorult vissza az ötödik pozícióba, de két kanyarral később már újra negyedik volt, Florian Alt, Toni Finsterbusch és Ilja Mihalcsik mögött. A futam felénél Kovács kicsit leszakadt, Mihalcsik pedig megelőzte Finterbuscht, aki rögtön Kovács prédájává vált. A 12. körben pedig fel is falta a németet, akit aztán körről-körre jobban leszakított. Az élen végül Mihalcsik megelőzte Altot, így a három versenyző lemásolta az első futam végeredményét, Kovács Bálint dupla dobogóval zárta a hétvégét, és 36 pontot gyűjtött. 

– Őrületes volt, végig tudtam tartani a tempót az előttem haladókkal. Ez egy újabb álomszerű verseny volt, végig ott voltam a legjobb ötben.  Nagyon boldog vagyok, elképesztően kemény volt, sokkal gyorsabb mint az első futam, de képes voltam fejlődni és ez örömmel tölt el – értékelt a második futam után Kovács Bálint. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában