Férfi kézilabda utánpótlás

2024.06.02. 19:00

Sárbogárdi nevelésekkel bajnok a Telekom-Veszprém

Megnyerte az U16-os első osztályú kézilabda bajnokságot a Telekom-Veszprém, amelynek tagja volt két Sárbogárdon nevelkedő fiatal, Szeip Roland és Viczina Máté.

Szabó Róbert

Viczina Máté (balról) és Szeip Roland (középen)

Fotó: VAX KE Sárbogárd / Facebook

A VAX KE Sárbogárdnál nevelkedett, és fogott először a kezében kézilabdát Szeip Roland és Viczina Máté. A fiatalok a sárbogárdi évek után a Telekom-Veszprémhez igazoltak , ahol ebben az esztendőben az U16-os csapatbnan kaptak lehetőséget. 

Viczina Máté beálló poszton érzi a legjobban magát, ott is kapott szerepet, valamint hármas védőként is számítottak rá a veszprémieknél. Összesen 25 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 31 gólig jutott. 

Szeip Roland számára nem a legszerencsésebben alakult ez az idény, hiszen csupán tíz mérkőzés jutott neki. Ez nem a teljesítményén múlt, hiszen addig 52 gólt jegyzett, hanem azon, hogy a Ferencváros ellen elszenvedett egy makacs térdsérülést. A sárbogárdi klub tájékoztatása szerint a fiatal játékos felépülés jó ütemben halad, és nem sokára visszatérhet a pályára.

A Telekom-Veszprém U16-os csapata a 2023-2024-es idényben 26 mérkőzésben 22 alkalommal aratott győzelmet, csupán négyszer szenvedett vereséget, így 44 pontot gyűjtött. Ezzel a teljesítménnyel négy ponttal bizonyult jobbnak a második Ferencvárosi TC-nél és a harmadik helyen záró OTP Bank-Pick Szegednél az élvonalbeli bajnokságban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában