Még nem kaptak ki soha

2 órája

A címvédés küszöbén Stollár Fanny

Stollár Fanny és Katarzyna Piter magabiztos győzelemmel jutott döntőbe a budapesti WTA-tornán párosban péntek délután.

Szabó Róbert

Stollár Fanny és Katarzyna Piter továbbra is veretlen egymás oldalán

Fotó: Hungarian Grand Prix Budapest / Facebook

A Kiskút TK teniszezője ahogy a tavalyi, úgy az idei évben is elindult a budapesti 250-es WTA-tornán. Egyesben elég szerencsétlen volt a sorsolása, hiszen rögtön az első fordulóban megkapta az első helyen kiemelt, a WTA-világranglista 28. helyén jegyzett orosz Diana Shnaidert, aki ellen szoros meccsen 6:3, 3:6, 6:4 arányban kikapott. Itt azonban nem ért véget számára a verseny, hiszen a lengyel Katarzyna Piter oldalán elindult párosban is.

Stollár Fanny és lengyel társa elég jó összhangban van, hiszen a tavalyi évben egy szettet bukva verték végig a mezőnyt szintén Budapesten, majd idén júniusban a valenciai challenger versenyen is megnyerték a tornát. Idén Budapesten az első körben előbb a Drazic, Korpatsch duót verték, majd az Anshba, Appleton kettős sem jelentett számukra problémát. Az elődöntőben pedig a négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Babos Tímea, és a páros világranglistán jelenleg 10. helyen jegyzet Ellen Perez párosa következett számukra.

A keveset együtt játszó, de jó összhangban lévő Stollár Fanny, Katarzyna Piter kettős rögtön egy brékkel kezdte a péntek délutáni, nagy hőségben lejátszott mérkőzést, azonban Babos Tímea és társa gyorsan kiegyenlített. Fej-fej mellett haladtak a felek a Római Teniszakadémia centerpályáján, amikor 4:3-nál a címvédő duó brékelt, majd magabiztos adogatójátékkal 6:3-ra befejezte az első szettet.

A kis szünet után rögtön brékkel indult a második játszma, Stolláréknak egy labda elég volt ahhoz, hogy előnybe kerüljenek. Innen Baboséknak bár volt bréklabdája, visszaútja a mérkőzésbe már nem, a címvédő páros 6:3, 6:4-re diadalmaskodott és ott lesz a szombati döntőben, ahol a második kiemelt Anna Danilnina, Irina Hromacseva kazah, orosz kettős lesz az ellenfele. 

Stollár Fanny negyedik alkalommal nyerheti meg a budapesti 250-es WTA-tornát párosban, hiszen 2018-ban a 2021-ben a román Mihaela Buzarnescu, míg egy évvel ezelőtt a mostani partnere, Katarzyna Piter oldalán már elhódította a serleget. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában