Sok pont marad Fehérváron

2 órája

A három ifjú mesterlövész

A FEHA19 jégkorongcsapata három új játékos szerződtetését jelentette be, akik mindhárman az együttes tíz legeredményesebb ponttermelője közé tartoztak az előző szezonban.

Szupkai Gábor

Farkas László második szezonjára készül az Erste Ligában

Fotó: Soos Attila

A FEHA19 bejelentette Farkas László, Keceli-Mészáros Mátyás és Németh Zalán maradását is.

A 20 esztendős junior válogatott Farkas Lászlónak a tavalyi volt az első teljes Erste Liga-idénye, ahol 43 fellépésén 6 góljával és 11 asszisztjával a csapat ötödik legeredményesebb játékosa volt, miközben a junior korosztályban is igen szépen termelt.

– Összességében jól sikerült a tavalyi szezonom. A szezon eleje kicsit döcögősen indult számomra, viszont decembertől kezdődően egész jól belejöttem és egy pár pontot is sikerült összegyűjtenem. A jövő szezonban szeretném a csapattal elérni a középmezőnyt, és a rájátszásba kerülni. Személy szerint többet szeretnék magamra vállalni, mint az előző években, és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani – mondta Farkas.

Aki sajnos jelenleg sérüléssel bajlódik, így a felkészülés nem a legtökéletesebb, de reméli, hogy mihamarabb felépül és behozza a lemaradást. 

A 21 éves Keceli-Mészáros Mátyás, egykori junior válogatott játékos már a 4. EL-szezonját kezdheti meg. Tavaly is hasznos tagja volt a keretnek és energikus, hasznos játékkal segítette a FEHA19-et, 30 találkozón 9 pontot (2G, 7A) szerezve.

– A szezonbeli teljesítmény ingadozó volt, de több meccset tudtunk nyerni mint az előtte lévő évben, ami pozitív. Mélypontnak mondanám ellenben a szezon kezdetét, illetve a vége előtti időszakot, aztán az ünnepek előtt és után is jól teljesítettünk. A jövő szezonban több felelősséget szeretnék magamra vállalni, és nyilván ezt jól meg is oldani – osztotta meg terveit Keceli-Mészáros. 

Számára kis nehézséget okoz az iskola miatti két hetes nyári gyakorlat és az edzés összehangolása, ami nagyon fárasztó. 

Harmadik Erste Liga-szezonjára készülhet a 19 éves junior válogatott Németh Zalán, aki tavaly 43 mérkőzésen 5 gólt és 7 gólt érő átadást jegyzett, ám ami ennél is fontosabb, hogy egyre érettebb játékkal rukkolt elő. 

– A tavalyi szezon hullámvölgyekben volt gazdag, volt, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, mint a szezon első felében, de sajnos voltak időszakok, amikor össze kellett magunkat kapni. Izgatottan várom, hogy elkezdődjön az új szezon. Önmagam fejlesztése során arra szeretnék koncentrálni, hogy egyre hatékonyabb játékossá váljak a csapat számára. A felkészülés, úgy érzem, eddig nagyon jól halad, sok segítséget kaptunk az edzőktől, hogy egyénileg mire kell koncentrálnunk – nyilatkozta Németh Zalán.

Akinek a súlyzós edzések a kedvencei, de ugyanolyan erőbedobással áll neki minden tréningnek.  

A mostani három fiatallal már 14 ismert szerződéshosszabbítója van a székesfehérvári együttesnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában