Újpesten kezd a Puskás Akadémia

Tegnap, 9:30

A stabilitás felülkerekedhet az újjá alakuló erőn

Az olimpia árnyékában július utolsó hétvégéjén megkezdődik a férfi labdarúgó NB I. A jó felkészülést záró Puskás Akadémia FC az újjáalakuló Újpest FC otthonában kezdi meg az új idényt.

Szabó Róbert

A helyzetkihasználás kulcsfontosságú lesz a Puskás Akadémiánál

Fotó: Nagy Zoltán Péter

Szerencsésen indult az év a Puskás Akadémia számára, hiszen a Konferencialiga-selejtezőjének második körében bár egy igazán nehéz ellenfelet kapott, az ukrán Dnyipro-1 végül csőd miatt nem tudott kiállni, így a felcsútiak játék nélkül jutottak a harmadik körbe. Hátradőlni azonban nincs ideje Hornyák Zsolt együttesének, hiszen július 28-án vasárnap 18.50-től az Újpest FC otthonában lépnek pályára az OTP Bank Liga 1. fordulójában.

– Gőzerővel készülünk az újpestiek elleni összecsapásra. Nem nagyon lesz beszédtéma, hogy nem lesz meccs, dolgoznunk kell tovább, hiszen fontos lenne, hogy jól kezdjük a szezont. Bízok benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol az előző idényt abbahagytuk. Maximálisan kell készülnünk, az edzésen oda kell figyelnünk és várjuk a találkozót – mondta lapunknak Szolnoki Roland a vasárnapi meccsről.

A felkészülés alatt a Puskás Akadémia kerete minimálisan változott, a kulcsemberek és a csapat magja egyben maradt, talán Corbu Marius távozása az, amit megérezhetnek a felcsútiak. Az edzőmérkőzések jól sikerültek, veretlenül zárta a gárda az ausztriai edzőtábort. Előbb fiatalokkal tüzdelve 1-1-es döntetlent ért el az osztrák második ligában szereplő St. Pölten ellen, majd a cseh élvonalbeli Slovan Libereccel játszott szintén 1-1-es döntetlent. Végül az utolsó meccsen igazán agilis játékkal ért el 0-0-s döntetlent az osztrák első osztályban harcoló LASK Linz ellen. Hornyák Zsolték könnyedén megnyerhették volna mindhárom mérkőzést, csupán a kapu előtt nem voltak kellően pontosak.

– Remélem, hogy sikerült a héten javítani azokat a dolgokat amik hiányosak voltak a felkészülés alatt, gondolok itt a góllövésre, a befejezésre – nyilatkozta a puskasakademia.hu-nak Hornyák Zsolt a mérkőzés előtt. Kiemelte, a legfontosabb az, hogy saját magukra koncentráljanak, hiszen ha tudják hozni azt a játékot, amit egyébként tudnak játszani, akár egy kicsit gyorsítani is tudnak rajta, akkor bízik abban, hogy győzelemmel kezdhetik az új idényt.

Az Újpestnél ennyire már nem mondható el az állandóság, hiszen a tulajdonosváltást követően kijelenthető, hogy fenekestől felfordult a csapat kerete. Mészöly Géza helyére új edző érkezett a Fehérvár FC korábbi trénerének, Bartosz Grzleaknak a személyében, de mellette számtalan új játékos is érkezett az újpestiekhez, többek közt Riccardo Piscitelli a kapuba, Bese Barnabás a védeleme, Mamadou Karamoko pedig a támadó sorba. 

A felkészülés alatt ez a felforgatott Újpest egyedül az osztrák másodosztályban szerepelő St. Pölten ellen tudott nyerni. A siker mellett kikapott a szaúdi Al Ahli SC-től, valamint a Vasastól is, a német harmadosztályban vitézkedő Mannheimmel, valamint a szlovák élvonalban játszó Komarno ellen pedig egyaránt 1-1-es döntetlent játszottak.

A két csapat az elmúlt idényben igen színes és gólokban gazdag mérkőzéseket játszott. Először a második fordulóban találkoztak a Pancho Arénában, ahol hiába duplázott Lamin Colley, és talált be Jonathan Levi, az Újpest végül a remek napot kifogó Matija Ljujic triplájával egyenlített, így 3-3-as döntetlennl zárult az összecsapás. Ezután novemberben a Szusza Ferenc Stadionban a felcsútiak hátrányból, Artem Favorov dupljávál fordítottak, és 2-1-re diadalmaskodtak. 2024 márciusában aztán kisebb meglepetésre az akkor kiesés ellen küzdő Újpest FC magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Felcsúton, így egy újpesti, egy felcsúti siker mellett egy döntetlennel zárták a felek az elmúlt évet.

A Puskás Akadémia jó felkészülést zárt, a csapat magja egyben maradt, Hornyák Zsolt pedig immár hatodik évét kezdi meg a csapat kispadján, így a felcsútiaknál a stabilitás mindenképp adott. Ezzel szemben az újpestiek teljes átalakuláson mentek keresztül, azt pedig tudjuk, hogy minden csapat életében nehéz az új kezdet, így mindenképp izgalmas mérkőzésre számíthatnak a kilátogatók július 28-án, vasárnap este 18.50 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában