Hamarosan jöhet a bejelentés

1 órája

Egyre közelebb a Puskás Akadémia továbbjutása

Hivatalos közleményben jelentette be az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot lebonyolító UPL, hogy a Dnyipro-1 kérését elfogadva eltávolította a mezőnyből és kizárta a bajnokságból.

Szabó Róbert

Egy lépéssel közelebb a továbbjutáshoz a Puskás Akadémia FC

Fotó: Lukas Schulze - UEFA

Ahogy arról már korábban beszámoltunk megvan az esélye annak, hogy a Puskás Akadémia FC játék nélkül juthat tovább a Konferencia-liga-selejtezőjének második körében, hiszen a Dnyipro-1 hamarosan csődöt jelenthet. Ehhez kerültünk most egy lépéssel közelebb, hiszen a csapat kérése szerint eltávolították az ukrán élvonal mezőnyéből és kizárták.

A csapat azután került csőd közeli helyzetbe, hogy nem talált befektetőt, amely kisegíthette volna anyagi problémáiból. Emiatt több játékosuk is távozott, így kérdésessé vált az, hogy az ukrán bajnokságban, valamint a Konferencia-ligában el tud-e indulni. 

A történet érdekessége, hogy a Puskás Akadémia FC a Dnyipro-1-et kapta ellenfélül a Konferencia-liga-selejtező második körében, így a pénteki, ukrán bajnokságban meghozott döntés után nagy valószínűséggel a felcsútiak játék nélkül juthatnak a következő körbe. A két csapat először július 25-én lépne pályára Kassán, majd egy héttel később Felcsúton, a jelenlegi állás szerint azonban az UEFA kizárja az együttest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában