Felkészülési mérkőzés

2024.07.11. 13:03

Magabiztos iváncsai győzelem

Fejér vármegyei rangadóval folytatta felkészülését a Bicskei TC és az Iváncsa KSE csapata. Az NB III ezüstérmeseinek csatáján a vendégek bizonyultak jobbnak.

Káldor András

Ezúttal felülmúlta vendéglátóit az Iváncsa KSE (piros)

Fotó: Bicskei TC

Bicskei TC – Iváncsa KSE 1-4 (1-3)
Bicskei TC: Illés (Lipcsei M.) - Gaszner (Varga Sz.), Dulló, Hirman, Molnár S. (Tifán-Péter) – Bozsoki - Kispál (Szontagh), Király P. (Varga B.) – Beliczky (Márkus), Sóron (Boda), Schildkraut (Rendi). Vezetőedző: Csordás Csaba.

Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász, Aradi, Nyilas, Barta – D’Urso, Budai, Törőcsik, Székely – Keringer, Monori. Vezetőedző: Tóth András
Cserék: Ordasi, Kaska, Kiatipisz, Sándor, Király D., Béres.
Gól: D’Urso (öngól), ill. Keringer (2), Monori, Székely,

A „piros figyelmeztetés”, a nagy hőség dacára a felkészülési időszakban már hagyományosan egymásnak feszülő két vármegyei NB III-as élcsapat találkozott a bicskei sportlétesítményben. Ráadásul mindegyik gárda az előző szezonban egyaránt a saját csoportjában a második helyen zárt, így ez is pikantériáját adta az összecsapásnak.
Több változás volt az előző idényhez képest az Iváncsa KSE játékos keretében, ugyanis többen is távoztak a nyár elején: Bányai Péter (Mezőkövesd), Suszter László (Érd), Kercsó Bence (Putnok), valamint Horváth Bence, és Burger Botond, míg Vallejos Dominique hosszas sérüléséből lábadozik.
Nem ugrott egymásnak a két együttes, az első eseményre tíz percet kellett várni, ekkor Bozsoki Imre borította fel a kiugró Keringer Ádámot a 16-os előtt, de a megítélt 18 méteres szabadrúgást Aradi Csaba a léc fölé lőtte. A 15. percben Sóron Tibor ívelt szabadrúgást a vendég térfél közepétől a kapu elé, a próbajátékon szereplő Schildkraut Krisztián az ötösön elvétette a labdát. A 20. percben a piros mezesek új szerzeménye, az Érdről érkező Monori Norbert lódult előre a baloldalon, beadását a túloldali ötös sarkától Keringer a kapuba passzolta, 0-1. A 31. percben Gaszner Roland futott el a jobb oldalon, élesen középre lőtt labdája a menteni akaró D’Urso Giuliano lábáról a kapu közepébe vágódott, 1-1. A következő Gaszner jobboldali beadást Schildkraut ismét elvétette a kapu előtt. Két perc elteltével gyors iváncsai támadás futott a pályán, Keringer jobb oldali beadását Székely Benedek les gyanús helyzetből pofozta a hálóba, 1-2. A 43. percben Keringer lefutotta védőjét, és a tehetetlen kapus mellett a kapuba gurított, 1-3. Az 55.percben Tifán-Péter Bence a baloldalról átívelt, Sóron lekezelte a labdát majd kapura kanyarított, de Varga Ádám nagyot nyújtózva az alapvonalon túlra mentett. A 68. percben Varga Szabolcs a jobb oldalról futtatta a baloldalon felfutó Tifán-Pétert, aki középre emelt, érkezett Szontagh, fejelt, de nem talált kaput. A 70. percben a vendégvédők előre vágott labdájánál a kapus és védők egymásra vártak, Székely köszönte a lehetőséget és nyolc méterről a kapuba gurított, 1-4. A 72. percben az előre törő Bozsoki labdáját Hirman Kristóf az oldalhálóba püfölte.
Az átalakuló félben levő vendégek biztos, megérdemelt győzelmet arattak a kissé fáradt csapat benyomását keltő hazaiak ellen.

A felkészülés következő állomásán, szombaton a Bicskei TC az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr vendége lesz, míg az Iváncsa KSE a Puskás Akadémia II. ellen lép pályára Felcsúton

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában