Apró hiba

3 órája

A versenytempóban bízik Kovács Bálint

Kovács Bálint ezen a hétvégén a legendás Assenben próbál újra a dobogóra kapaszkodni az IDM Superbike mezőnyében.

Szupkai Gábor

Fotó: Racing Passion Photography - Damon Teerink

Jól is indult a hétvége a fehérvári versenyzőnek, bombaformában kezdett pénteken. 

– Pozitív napot zártunk, pedig az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Két szabadedzés vizes, a Superpole Pre-Practice (preSP) száraz körülmények között zajlott. A tavalyi és az idei tapasztalatok alapján megalkottuk az optimális beállításokat, ami jónak bizonyult. A szabadedzéseken a 3. és a 2. legjobb köridőt teljesítettem, a preSP-n a 7. lettem, ezzel továbbjutottam a TOP12 versenyző, vagyis a Superpole 2-be. A harmadik pozíciótól rendkívül szoros a mezőny, ezért izgalmas hétvége elé nézünk, és az élmezőnyben vagyok, ahol bármi megtörténhet. A rajtom még nem az igazi, ezen dolgozni kell még szombaton. A cél tovább fejlődni és még jobb egykörös tempót teljesíteni – mondta Kovács Bálint a pénteki nap után. 
A szombati Superpole 2-ben aztán nem minden a tervek szerint alakult. Az IDM 5. fordulójának szombati SP2 futamában a 10. hely végzett Kovács, így ebből a pozícióból kell elindulni a két vasárnapi futamon.
– A beállításokban jó irányba mozdultunk el, de hibát vétettem a gyorskörön és ilyen szoros bajnokságban ez nem fér bele. A csapat szerint a 10. hellyel sem lehetünk  elégedetlenek, én pedig bízom a jó versenytempómban. A cél, részt venni a TOP5-ös harcban, ott minden megtörténhet – értékelte a szombati teljesítményét a fehérvári pilóta.

Vasárnap 12.20-kor és 16.30-kor indul a száguldás a Superbike kategóriában, amit ide kattintva lehet élőben követni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában