Kapufát lőtt

15 órája

Christensen: "Végig bíztunk abban, hogy nem fogunk veszíteni"

A ZTE elleni 1-1-es döntetlent értékelte a Vidi honlapjának Tobias Christensen.

Németh Krisztián

Forrás: Fehérvár FC

"Mindkét csapatnak meg kellett küzdenie a nagy meleggel is. Úgy érzem, a találkozót jól kezdtük, voltak lehetőségeink, nekem egy kapufám is, de nem tudtuk megszerezni a vezetést. Ami pozitívum, hogy hátrányban sem adtuk fel, végig bíztunk abban, hogy nem fogunk kikapni" - fogalmazott a Fehérvár FC középpályása, miután csapata az utolsó pillanatban Kovács Patrik góljával egyenlített a hétvégi, ZTE elleni bajnoki mérkőzésen.

A norvég futballista az egyenlítő találat előkészítésében is részt vállalt, az ő felívelését fejelte Serafimov a gólszerző elé. 

A mérkőzésen a legtöbb kapura lövés is Christensen nevéhez fűződött: négy kísérletből egy hatalmas kapufa mellett kettő találta el a zalaiak kapuját.

A klub honlapján néhány érdekes statisztikai adatot is közölt. A cikk a többi között kiemeli, hogy a gólpasszt jegyző Nikola Serafimov védekezésben sem tétlenkedett, kilenc visszaszerzett labdája magasan a legtöbb volt a csapatban, utána a Csongvai, Spandler, Bedi trió következett 5-5 szerzett labdával. Az Észak-macedón védők emellett a párharcai 83,3%-át, a fejpárbajok 100%-át is sikerrel vívta meg. 

Az Opta adatai szerint a 17-ik születésnapját augusztus 15-én betöltött, csereként beállt Kovács Patrik volt a leginkább gólveszélyes Vidi-játékos, az utolsó percben szerzett egyenlítő találatának is köszönhetően 1,10 xG-értékkel zárt. Mindezt 34 perc leforgása alatt.

A középcsatárról, Nejc Gradisarról nem szól a fáma, a szlovén nem sokat tudott hozzátenni a pontszerzéshez, pedig az első hazai bajnokin gólpaszt adott...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában