Kétgólos siker a fináléban

2 órája

Címet védett a Puskás Akadémia FC

A Puskás Akadémia U17-es csapata nyert a Székelyföld-kupát, ezzel megvédte címét a felkészülési tornán.

Szabó Róbert

Második alkalommal nyerte meg a Székelyföld Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Tornát a Puskás Akadémia

Fotó: puskasakademia.hu

Hetedik alkalommal került megrendezésre a Székelyföld Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Torna az FK Csíkszereda szervezésével. Az U17-es tornán hat Kárpát-medencei magyar futballakadémia, a Dunaszerdahelyi AC, a Topolyai SC, az NK Osijek, valamint a Munkács FA vett részt a csíkszeredaiak és a Puskás Akadémia mellett.

A küzdelem két csoportban kezdődött meg, a felcsútiak a DAC-cal valamint a Munkáccsal kerültek egy hármasba. A dunaszerdahelyiek ellen hátrányból nyert 2-1-re a Puskás Akadémia, majd a Munkáccsal nagy küzdelemben 2-2-es döntetlent játszottak a fiatalok, akik így továbbjutottak a döntőbe, ahol a másik csoport győztese, a Topolya várt rájuk.

A finálé első félidejében nem született gól, a másik félidőben viszont kettő is esett. Előbb Kőszegi-Hoffmann ravasz beívelése került a kapuba, majd négy perccel később Husztej lőtt gólt jobbal. Ez azt jelentette, hogy a Puskás 2-0-ra ellógott ellenfelétől, amely szépíteni nem tudott a hátralévő időben, így a felcsútiak megnyerték a Székelyföld-kupát, immár második alkalommal, egymást követő években.

Kiss Márton, a csapat vezetőedzője a döntő után elmondta, meglátszott, hogy még a felkészülés elején vannak, kellett egy kis idő amire belerázódtak a feladatba, de idővel egyre jobb megoldások születtek.

– Szép haladtunk előre a fejlődésben, s az, hogy megnyertük a tornát, pluszt jelent. Számomra a legfontosabb, hogy a képzés szempontjából nagyokat léptünk előre, ráadásul láthatóan élvezték a gyerekek a játékot, különösen a döntőben, amikor már egészen magabiztosan és felszabadultan játszottak. Jó felismerések születtek, voltaképp ezekért dolgozunk a hétköznapok során. Tetten érhető volt az egyre növekvő tudatosság, s ez az, aminek különösen örülök. Köszönöm a játékosoknak és a stábnak a munkát, s köszönjük szépen a Csíkszereda vendéglátását. Jól szervezett, remek körülmények között zajló tornán vehettünk részt – zárta gondolatait a szakember a puskasakademiafc.hu-nak adott értékelésében.

VII. Székelyföld Ifjúsági Nemzetközi Labdarúgó Torna

Csoportkör

Puskás Akadémia – Dunaszerdahelyi AC 2-1 (0-1)
A Puskás Akadémia gólszerzői: Rus (57.), Görög (68.)

Munkács FA – Puskás Akadémia 2-2 (0-0)
A Puskás Akadémia gólszerzői: Szűcs (47.), Rus (60. – 11-esből)

Döntő

Puskás Akadémia – Topolyai SC 2-0 (0-0)
A Puskás Akadémia gólszerzői: Kőszegi-Hoffmann (62.), Husztej (66.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában