Angliába igazol

2024.08.30. 11:32

Elhagyja a Vidit Tóth Balázs

A 26 éves kapus az angol Championshipben szereplő Blackburn Rovers együttesénél folytatja pályafutását. Három éves szerződést kötött új klubjával.

Németh Krisztián

Forrás: fehervarfc.hu

Ahogy az elmúlt napok angol sajtóértesülései alapján várható volt, Tóth Balázs búcsút int Székesfehérvárnak. A klub honlapja ma délelőtt adta hírül, hogy  Fehérvár FC és az angol másodosztályban (Championship) szereplő Blackburn Rovers FC megállapodott Tóth Balázs játékjogának értékesítéséről. A kapus az átigazolás adminisztratív teendőinek véglegesítése után az angol együttes játékosa lesz - írja a fehervarfc.hu.

Fotó: fehervarfc.hu

Tóth Balázs tavaly augusztusban kölcsönbe érkezett a Puskás Akadémiától, és remek teljesítményével kivívta a szurkolók elismerését is. Idén nyáron a Vidi érvényesítette vételi opcióját, így megszerezte a hálóőr játékjogát. Ahogy azt a Vidi honlapja is kiemeli: Tóth, első vidis szezonjában az NB I-ben 30 mérkőzésen állt a kapuban, 13 meccsen gólt sem kapott és 2700 perccel övé volt a legtöbb játékidő a csapatban. Bravúros védéseivel nagy szerepet játszott a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásában, többször megválasztották a hónap kapusának, és kiváló teljesítményének köszönhetően márciusban Marco Rossi szövetségi kapitánytól meghívót kapott a magyar válogatott keretébe is.

Tóth ebben a szezonban is folytatta remeklését, ám a napokban, az angol átigazolási időszak hajrájában befutott érte a Blackburn Rovers ajánlata. 

Összesen 35 élvonalbeli bajnokin, 4 UEFA Konferencia Liga-selejtezőn és 1 MOL Magyar Kupa-találkozón lépett pályára a Vidi színeiben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában