Behívták őket

2024.08.30. 09:55

Két Puskás Akadémia-játékos az U21-es válogatott keretében

Komáromi György és Pécsi Ármin is bekerült a Szélesi Zoltán vezette magyar U21-es labdarúgó-válogatott keretébe.

Szabó Róbert

Pécsi Ármin (91) is meghívót kapott az U21-es válogatottba

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Az U21-es labdarúgó-válogatott előbb szeptember 5-én felkészülési mérkőzést játszik Szlovákiával Budapesten az Új Hidegkuti Nándor stadionban, majd öt nappal később Spanyolország ellen mérkőzik meg Kecskeméten a Széktói Stadionban az Eb-selejtezőben. 

„Az U21-es kerethirdetések sajátossága, hogy sokszor le kell mondanunk a korosztály legjobbjairól, akik teljesítményük alapján már a felnőtt válogatottnál bizonyíthatnak. Örülök, hogy ezúttal is jó néhány fiatal labdarúgó megkapta a lehetőséget Marco Rossitól, a mi feladatunk az, hogy új játékosokat találjunk a helyükre, akik reményeim szerint élni tudnak majd az eséllyel. Vannak olyan labdarúgók is a korosztályban, akik korábban már felkeltették a szövetségi kapitány figyelmét, de jelenleg különböző okokból nem kapnak elegendő játéklehetőséget a klubjukban, számukra az U21-es válogatottság segítséget jelenthet abban, hogy több mérkőzés legyen a lábukban, és visszanyerjék a csúcsformájukat" – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

A Fejér vármegyei klubok közül ezúttal csak a Puskás Akadémia ad játékost a válogatottnak, kettőt is, hiszen Pécsi Ármin és Komáromi György is kiérdemelte a szövetségi edző bizalmát és meghívóját. Ez nem véletlen, hiszen mind Pécsi, mind Komáromi meghatározó tagja a Konferencia Liga-selejtező playoffig menetelő, a bajnokságban még veretlen Hornyák-csapatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában