Átigazolás

2024.08.26. 11:35

Korábbi Vidi kapus lehet a Paks megmentője

A korábban hosszú éveken keresztül Székesfehérváron játszó Kovácsik Ádámot igazolta le Szappanos Péter pótlására a Paksi FC.

Szabó Róbert

Kovácsik Ádám zöld-fehérben folytatja

Fotó: paksifc.hu

A Paksi FC a csoda küszöbén áll, hiszen a Konferencia Liga-selejtező playoff körében minden esélye megvan arra, hogy megnyerje a cseh Mlada Boleslav elleni párharcát és bejusson a főtáblára történelme során először. A Tolna vármegyei együttesnek azonban óriási érvágással kellett szembenéznie, hiszen válogatott kapusa, Szappanos Péter az elmúlt héten távozott, és aláírt a szaúdi Al-Fateh együtteséhez. 

A 33 esztendős futballista pótlása sokáig kérdés volt, augusztus 26-án, hétfőn azonban hivatalos oldalán bejelentette a csapat, hogy megegyezett a Vidi korábbi kapusával, a szabadon igazolható, legutóbb Mezőkövesden játszó Kovácsik Ádámmal.

– Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy Paksra igazolhattam. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, hogy Szappanos távozása után rám gondoltak a klubvezetők. Céljaim egyértelműek, szeretnék átélni a tavalyihoz hasonló sikeres szezont a csapattal. Jó lenne újra érmet és kupát nyerni, mikor legutóbb ilyenekben volt részem, a kisfiam egész pici volt, de a magam szempontjából is nagyszerű lenne egy elégedett összegzést végezni egy év múlva. Hiányoznak a sikerek. A csapat nagy része ismerős, az öltözői közegről csak csupa jót hallottam. Az összetartó, családias légkör pedig kívülről is látszik, ez a Paks erőssége. Szeretnék mielőbb teljes értékű tagja lenni a csapatnak, izgatottan várom a feladatokat – nyilatkozta a paksifc.hu-nak Kovácsik Ádám az aláírását követően.

Az egyszeres válogatott kapus hosszú légiósként eltöltött évek után 2015 augusztusában tért haza Magyarországra és lett a Videoton játékosa, ahol szép hét évet töltött el, mielőtt az ETO FC Győrhöz igazolt volna kölcsönben. Véglegesen 2023 júliusában, szerződése lejártával távozott Székesfehérvárról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában