Ídéem Szuperbájk

2024.08.30. 09:00

Kovács Bálint bravúrra készül a Nürburgringen

Hétvégén már a hatodik versenyhétvége következik a német bajnokságban (IDM), ahol a fehérvári Kovács Bálint egy gyári BMW nyergében, a Superbike kategóriában igyekszik előrébb lépni a bajnokságban.

Szupkai Gábor

Újra a dobogó a cél Kovács Bálintnak

Fotó: Racing Passion Photography - Damon Teerink

A 23 éves motoros ezúttal az általa egyáltalán nem ismert nürburgringi pályán folytatja idei szereplését az IDM 6. versenyhétvégéjén. Bálint a világ egyik legerősebb bajnokságának királykategóriájában a nyolcadik helyen áll összetettben, az eddig megszerzett 82 pontjával, és ha a hétvégén esetleg meg tudná ismételni az Oscherslebenben elért dupla dobogóját, bizony összetettben is odaérhetne év végéig a TOP5-be.

– Bármilyen hihetetlenül hangzik, de még egyszer sem versenyezhettem ezen a pályán, igaz, 2017-ben a Suzuki Cup-ban már végigmentem az akkori motorommal a bokszutcán, ám a pályára már nem engedtek fel, mert nem töltöttem még be a 16. életévemet. Mindez nem jelenti azt, hogy teljesen ismeretlen lesz az aszfaltcsík, ugyanis on-board videókkal alaposan felkészültem erre a hétvégére is. Pályán is gyakoroltam a nagymotorommal, ami rengeteget jelent egy ilyen kemény verseny előtt. Várom már a hétvégét, és bízom abban, hogy a lehető leghamarabb elsajátítom a pálya nyomvonalát, és fel tudom majd venni az időmérőig a megfelelő tempót is. Természetesen a minimális célom, hogy ott legyek a TOP tízben, de hiszem, hogy képes lehetek ennél jobb eredményre is – fogalmazott Kovács Bálint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában