Jól kezdtek

2024.08.12. 18:21

Lépésenként haladnak

A Puskás Akadémia FC magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott vasárnap este a Nyíregyháza Spartacus FC ellen a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A találkozó után a felcsútiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt értékelt.

Szabó Róbert

Jól indult az új idény a Puskás Akadémiának

Fotó: Kricskovics Antal

– Köszönöm a csapatomnak a játékot, a Nyíregyházának pedig hogy partner volt a pályaválasztói jog felcserélésében. Nagyon korrekt és jó lépés volt ez tőlük, nagyra értékelem, hiszen így sok időt meg tudtunk spórolni a regenerációra a jereváni út után – kezdte gondolatait Hornyák Zsolt. 

A szakember beszélt arról, kezükben tartották a mérkőzést, de a második félidőben egy kisebb passzív időszakkal visszaengedték ellenfelüket a mérkőzésbe. Ennek ellenére a csereként beálló játékosok új erőt és lendületet hoztak csapatának, amellyel aztán bebiztosították a győzelmet.

– Az első félidőben volt három, négy tiszta helyzetünk, hogy lezárjuk a találkozót, ez végül nemsikerült. Többet is kihozhattunk volna ebből gólokban, de nem szabad elfelejteni, hogy nehéz hét van mögöttünk és nehéz hét is vár ránk – fogalmazott a tréner.

Hornyák Zsolt a sajtótájékoztató alatt hangsúlyozta, kevés idejük volt a regenerációra, amivel kapcsolatban panaszát is kifejezte.

– Más országokban máshogy reagálnak az ilyen szituációkra, az ellenfél a hétvégén nem játszott. A lényeg, hogy jól kell felkészülnünk és lépésről lépésre kell haladnunk. Ezen a meccsen pedig kijött a lépés, az első perctől nem volt kérdés, hogy ki nyeri a találkozót – jelentette ki a szakember.

A felcsútiak vezetőedzője elmondta, nagyszerűen kezdték az új idényt, kilenc pontot szereztek az első három meccsen és talán azért nem örül jobban ennek mert nagyon sűrű a programjuk. A lényeg, hogy lépésről-lépésre haladjanak és most már az Ararat-Armenia elleni csütörtök esti Konferencia Liga-selejtezőre koncentráljanak.

– Akik lehetőséget kaptak ma azok nagyon jól teljesítettek, lehetett érezni, hogy nagyon jó csapatmunka volt újból a pályán. Azt gondolom jól játszottunk ma is, megérdemlik azok a játékosok a dicséretet akik lehetőséget kaptak – zárta gondolatait Hornyák Zsolt.

A Puskás Akadémia az új idényben háromból három bajnokiját megnyerte, a Konferencia Liga-selejtező harmadik körében pedig győzelemmel kezdett az örmény Ararat-Armenia ellen. Hornyák Zsolték így 1-0-s előnyből várhatják a csütörtöki visszavágót, amelyet 21.00 órától játszanak majd Felcsúton, a Pancho Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában