Nincsenek megijedve

17 órája

Maceiras: Van esélyünk a Fiorentina ellen, hiszen eljutottunk idáig

Igazán nehéz mérkőzés vár a Puskás Akadémiára, amely a Fiorentina otthonában lép pályára a Konferencia Liga-selejtező playoff körének első mérkőzésén csütörtökön 20.00 órától. A találkozó előtt Quentin Maceirassal beszélgettünk.

Szabó Róbert

Quentin Maceiras az Ararat elleni mérkőzéseken is nagyot küzdött

Fotó: Kricskovics Antal

A svájci futballista a vasárnapi, MTK Budapest elleni rangadót végigjátszotta, és aktív részese volt a felcsútiak 1-0-s győzelmének, amellyel a csapat továbbra is hibátlan az NB i-ben, és vezeti a tabellát 12 pontjával.

– Nem volt egyszerű dolgunk az MTK ellen. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben két-három gólt is rúghattunk volna, de ez nem sikerült sajnos. Végül megszereztük a vezetést, a hajrában pedig próbáltak nyomás alá helyezni minket és kiegyenlíteni, de ez nem sikerült nekik. A legfontosabb, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet és ezzel együtt a három pontot – nyilatkozta lapunknak Maceiras.

A Puskás Akadémia feladata a hétvégén sem volt könnyű, azonban csütörtökön még nehezebb feladat vár a csapatra, hiszen a Konferencia Liga-selejtező playoff körében a sorozat 2023-as és 2024-es döntősével, a Fiorentinával csap össze a főtáblára jutásért. A felek előbb Firenzében játszanak augusztus 22-én, csütörtökön 20.00 órától, majd egy héttel később Felcsúton 21.00 órától.

– Természetesen van esélyünk a Fiorentina ellen, hiszen eljutottunk idáig, nem véletlenül vagyunk itt a rájátszásban. A feladat nem lesz egyszerű, és mindenkitől maximális koncentrációra van szükség valamint arra, hogy a legjobbját nyújtsa. Ha idegenben sikerülne jó eredményt elérnünk, egy döntetlent játszanunk vagy akár nyernünk, akkor hazai pályán könnyebb dolgunk lehetne egy picivel – vélekedik a Fiorentina elleni párharcról Maceiras.

A 28 esztendős hátvéd úgy véli, bár lehet arról beszélgetni, mi lenne ha egy gyengébb csapattal játszanának, így is nagyon örülnek ennek a lehetőségnek.

– Azért edzünk, hogy ilyen nagy mérkőzéseket játszunk. Mindig jó érzés ez, hiszen így el tudjuk helyezni magunkat, hogy épp milyen szinten tartunk. Úgy gondolom hogy jól kell védekeznünk, valamint az erősségeinket ki kell használnunk, gondolok itt a jó pontrúgásainkra, valamint a kontratámadásokra, amit a gyors támadókkal jól szoktunk végrehajtani – folytatta gondolatait a futballista.

Maceiras zárásként arról is beszélt,nem ijednek meg az ellenfél nevétől, attól sem, hogy milyen játékosok alkotják a firenzei csapatot.

 – A tiszteletet természetesen megadjuk, de nem feltartott kézzel futunk majd ki a pályára csütörtökön. Reménykedjünk benne, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, ezért mi mindent megteszünk – zárta gondolatait a svájci játékos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában