Nem voltak egy súlycsoportban

2 órája

Nagyon kikaptak U19-eseink az amerikaiaktól

Osztálykülönbség volt a magyar U19-es és az amerikai U17-es válogatott között. Az első és a harmadik harmadban valóságos mészárlást rendeztek a tengerentúliak.

Szupkai Gábor

Becsületgólra sem futotta

Fotó: MJSZ

Kicsit álmosan kezdett az U19-es válogatott, és ezen a szinten ez felér egy öngyilkossággal. 3:13 alatt két gólt is kaptak a magyar fiatalok, mind a kettőt egy kapu mögötti passzból, ráadásul Schaeffer Gordon-Carroll góljánál sajnos a védők csak keresték a korongot, és talán csak az ismétlésben találták meg. A második találat Jack Hextall és Kalder Varga nagyszerű visszapasszából született. A folytatásban is az amerikai U17-esek irányították a meccset, Pásztor Viktor többször is nagyszerűen védett, de csak időlegesen sikerült kitolni a harmadik gólt, ami végül 10:20-nál jött, Joseph Salandra ugrott ki, és itt már Pásztor is kapitulált. Majd megint érkezett a Hextall-Varga duó, és 11:59-nél a negyedik vendéggól, kapu mögötti passzból. Öt perccel a harmad vége előtt emberelőnyt kaptunk, végre voltak helyzeteink, de sajnos nekünk nem sikerült gólt lőni, az amerikaiak ugyanezt a 18. percben mindössze 12 másodperc alatt megoldották, Gordon-Carroll ütött bombagólt a bal felsőbe. 5-0 lett a harmad vége, 14-4 a kapura lövéseké.

A második harmadot új kapussal kezdtük, Veres-Fucsku Bence állt a ketrecebe, az amúgy jól védő Pásztor helyére. A játékrész első előnyét az amerikaiak kapták, és ezt is kihasználták, 24:07-nél Brody Gillespie szólaltatta meg a dudát. A 28. percben újabb emberelőnyhöz jutottunk, és óriási ziccerek maradtak ki, semmi nem akart összejönni. Itt kell elmondani, hogy nem látszott a két év előny a mieink javára, az amerikaiak sokkal gyorsabban korcsolyáztak, fizikailag sem sikerült föléjük nőni. Volt kihagyott kettő az együnk, kapuvas, gólvonalról tisztázás amikor tényleg csak centiken múlt a gól, de hiába. Ebben a húsz percben sokkal gyorsabb és hatékonyabb lett a válogatott mint az első játékrészben. 

Az utolsó harmadot is előnnyel, több helyzettel kezdtük, tíz percnél megint óriási helyzetet hibáztunk. Aztán megkaptuk a hetediket, és az utolsó tíz percben lyukasra lőttek minket az amerikaiak. Előbb Luke Puchner lépett ki és Veres-Fucsku lábai között csorgott be a pakk, majd 86 másodperccel később a védelem egy újabb hibát és a nyolcadik amerikai gólt hozta össze, a Chicago Mission hokisa, Gordon-Carrol triplázott az 54. percben. A kilencediket pedig Marcell Mayer ütötte négy perccel a végső dudaszó előtt. Sajnos a becsületgólt sem sikerült megszerezni.

Magyarország U19–Egyesült Államok U17 0-9 (0-5, 0-1, 0-3)

A magyar U19-es válogatott vasárnapi meccskerete: Pásztor Viktor (TUTO Hockey, FIN), Veres-Fucsku Bence (DVTK Jegesmedvék) – Angyaláti Ábel (FEHA19), Franyó Krisztián (UTE), Horváth Alex (Trinec, CZE), Nagy Dominik (Boden, SWE), Osztoics Márk (ÚJA), Polónyi Nándor (OHA, USA), Prém Zsombor (ÚJA), Szivák Gergő (BJA) – Almás Zétény (UTE), Antonijevic Aleksandar (FEHA19), Erdősi Csanád (Boden, SWE), Hiezl Martin (Nürnberg, GER), Lintner Péter (Vasas), Lobenwein Bálint (BJA), Lőczi Barnabás (UTE), Mayer Marcell (ÚJA), Mester Máté (ÚJA), Pallós Zsombor (FEHA19), Rapos Gergely (ÚJA), Schwartz Gergő (TUTO Hockey, FIN), Zimányi Dániel (TUTO Hockey, FIN)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában