A szlovák Prievidza legyőzésével érhető el a nemzetközi csoportkör

2024.08.30. 11:49

Szombaton este Kecskeméten lép pályára az Alba Fehérvár

Augusztus 30-án, pénteken kora este, az utóbbi évekhez hasonlóan, ezúttal is a Bregyó közbe szervezett családi napon mutatkoznak be az Alba Fehérvár új szerzeményei. Másnap pedig Kecskeméten lépnek pályára edzőmeccsen.

Horog László

Forrás: Alba Fehérvár közösségi oldala

A péntek esti, fehérvári, egymás közötti streetball meccsek után, szombaton már nagypályán gyakorolnak a fehérvári kosarasok, az elmúlt idényben élvonalbeli tagságát nehezen megőrző KTE otthonában. Előzőleg az alföldiek rendre a dobogóért harcoltak, a 2023-24-es idényben azonban küzdeniük kellett az elitben maradásért. A két együttes szombaton, 17 órakor találkozik a Messzi István Sportcsarnokban, a következő hétvégén pedig – hagyományosan – pályára lépnek Oroszlányban, a Bányász Kupán, a Krajnyik „Akác” Andrásról elnevezett létesítményben. Az eseményre szeptember 6-án és 7-én kerül sor, az első napon 15 órától az Alba Fehérvár a román bajnokságban érdekelt BC Timisoarával találkozik, a meccs eredményének függvényében másnap vagy a délutáni, 15 órai bronzmérkőzésen, vagy 18.00-kor, a döntőben lesznek érdekeltek Alejendro Zubillaga tanítványai. A folytatásban, szeptember 14-én, 18 órakor a Budapest Honvédot fogadják a Nagy Gábor Emlékmérkőzésen, szeptember 18-án, 17 órakor következik az újabb edzőmeccs a Gáz utcában, a Szegeddel. Ez a derbi zárja az edzőmeccsek sorát, 24-én, kedden este Szlovákiában, a BC Prievidza ellen már élesben zajlanak a küzdelmek, a FIBA Europe Cup csoportkörébe jutás a tét. A visszavágót három nappal később, 27-én, pénteken bonyolítják Fehérváron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában