Cél teljesítve

2024.08.12. 09:57

Vértesék rájátszásba jutottak

A Perth Thunder a hétvégén a szintén egy magyar játékost – Popovics Patrik – foglalkoztató Brisbane ellen játszotta az utolsó alapszakaszbeli AIHL-meccseit.

Szupkai Gábor

Vértes Nátán most sem maradt pont nélkül

Fotó: Cassandra Edwards / AIHL

Az utolsó alapszakasz-meccseket, a 30. fordulót játszották az ausztrál hokibajnokságban, az AIHL-ben. A két magyar játékos, Vértes Nátán és Popovics Patrik csapatai éppen egymás ellen vívták és Vértesék csúnyán elpáholták Popovicsékat. Ezúttal csak Vértes Nátán lépett jégre és egy góllal vette ki részét a 6-0-s sikerből. Ez volt Vértes 9. gólja, ami mellé további kilenc gólt érő átadást gyűjtött az alapszakaszban. A 10 résztvevőt két konferenciára (Hellyer és Rurak) osztották és mindkét konferencia első három helyezettje került a rájátszásba. A Perth és Brisbane is egyaránt a harmadik helyen végzett.

A két csoport első helyezettjei, a Newcastle Northstars és a Sydney Bears majd csak az elődöntőben lépnek jégre. A két csoport harmadikjai a másodikokkal játszanak, így Vértesék a Canberra Brave ellen kezdik a rájátszást augusztus 23-án. Egyetlen meccs dönt a továbbjutásról, a negyeddöntők győztesei egy nappal később a csoportelsőkkel játsszák az elődöntőt, majd augusztus 25-én jön a nagydöntő, amely szintén mindössze egy meccs lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában