A korábbi fehérvári csatár, Farkas II Balázs volt a mieink legjobbja a lengyel fővárosban

2 órája

A Chicago gárdája a nyolcaddöntőben búcsúzott Varsóban

A magyar bajnok Chicago a nyolcaddöntőben búcsúzott a cseh Brno együttese ellen a minifoci Bajnokok Ligájában. A rivális 4-2-re nyert.

Horog László

A magyar bajnok Chicago csoportelsőként lépett tovább, majd a nyolcaddöntőben búcsúzott a tornától Fotó: OMFSZ

A székesfehérvári központú, hazai kispályás fociszövetség, az OMFSZ által szervezett, honi Minifutball Extraligát megnyerő Chicago képviselte hazánkat a hétvégén, a lengyel fővárosban szervezett EMF Bajnokok Ligájában. Az együttes két győzelemmel és egy vereséggel, csoportelsőként jutott az EMF Bajnokok Ligája nyolccaddöntőjébe, ahol a legjobb csoportharmadik várt rájuk Varsóban. A Chicago nagy csatában veszített a cseh BKMK Brno ellen, így a legjobb 16 között esett ki a küzdelmekből.

A torna előszobája a négy állomásból és egy országos döntőből álló 2024-es minifutball magyar bajnokság volt, a győztes szerzett jogot a BL-indulásra. A klubot egyébként 30 éve alapították, amely négy-öt évvel ezelőtt alakult újjá, ugyanis a korábbi játékosok kiöregedtek. A fiatalok pedig meghozták az újabb sikereket, a csapat már tavaly is ott volt a Final4-ban, akkor még nem sikerült a bravúr, idén azonban már feljutottak itthon a csúcsra. A Chicago gárdáját a korábban a Dinamo Kijevben is megfordult, 36 éves Farkas II Balázzsal erősített a megmérettetésre. A nyíregyházi születésű, korábbi nagypályás magyar válogatott focista a pályafutása során több csapatban, a Vidiben a 2009-2010-es idényben jutott szóhoz, 13 összecsapáson. Később játszott többek között Debrecenben, az MTK-ban, Zalaegerszegen, Balmazújvárosban. Kijevi évei alatt felfigyelt rá a Manchester United is, de gyakori sérülései miatt nem tudta befutni azt a karriert, amit jósoltak neki.

Varsóban 22 ország 28 csapata vett részt, a magyar bajnok az angol, az osztrák és a szerb bajnokkal, az FC Lionssal, a FC International Kickerssel és a belgrádi Veliborral mérkőzött az A-csoportban, 5-1-re győzte le az angol FC Lions együttesét, majd az osztrák FC International Kickers ellen is nyerni tudott 2-1-re, így csoportelsőként jutott tovább a csoportjából. A szigetországi allen a 14. percben szerezték meg a vezetést Titkó Krisztián révén, majd Farkas II Balázs növelte a Chicago előnyét. Pillanatokkal később jött az angolok szépítése. Ám ez sem zavarta meg a magyar együttest, amely újabb gólokat tudott szerezni a második félidőben: Koppermann Robin találata után Titkó és Farkas is megszerezte a második találatát a meccsen, utóbbi a 39. percben állította be az 5-1-es végeredményt.

A korábbi fehérvári futballista, Farkas Balázs (balra) volt a mieink legjobb a BL-döntőben, Varsóban Fotó: OMFSZ

A második találkozót is jól kezdte a magyar csapat, a 7. percben megszerezte a vezetést Kovács Dávid révén. A 19. percben jött az újabb Chicago-gól, Farkas II Balázs ezen a meccsen is betalált. A magabiztos magyar vezetés után a Kickers egyre jobban játszott a második

félidőben, a találkozó hajrájában szépített is Ahmed Ali Ayyan révén. Még az utolsó pillanatokban is volt esélye az egyenlítésre, végül a Chicago 2-1-re győzött és továbbjutott, csoportelsőként.

A kvartett utolsó összecsapásán a szerb Velibor Belgrade ellen a magyar bajnok meglepetésre már a 2. percben hátrányba került, persze a biztos továbbjutás tudatában nem volt egyszerű felpörögni a meccsre. A folytatásban folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket a magyar csapat, de ezek mind kimaradtak. Igaz, a szerbek ellentámadásaiban is rendre ott volt a veszély, olyannyira, hogy a 19. percben már kétgólos volt a Velibor előnye. A második félidő is több helyzet hozott mindkét oldalon, de a kapusok jól védtek. Hiába nyomott a Chicago, tíz perccel a vége előtt is 2-0-s szerb vezetést mutatott az eredményjelző. A 36. percben Farkas lövése ment centikkel kapu mellé, majd a szerbek kapusa védett nagyokat. A hajrában még volt egy kis kakaskodás is, majd a 40. percben egy szöglet után Farkas II Balázs szépített. Újabb gól már nem esett, így a Chicago 2-1-re kikapott.

A magyar bajnok a nyolcaddöntőben a legjobb csoportharmadik cseh BKMK Brno ellen próbálta kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást. A találkozó elején egyik csapat sem mert igazán kockáztatni, bár kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, az első tíz perc nem hozott gólt. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, a csapatok nagyon jól megszervezték a védekezést. A 16. percben Koppermann előtt adódott nagy lehetőség, de bravúrral védett a cseh kapus. A 19. percben szerezte meg a vezetést a Chicago, amikor egy szép összjáték végén Romhányi Bálint volt eredményes. A 21. percben egyenlített a Brno, egy szerencsétlenül megpattanó lövés után. Hét perccel később már újra a Chicagónál volt az előny, Irhás Ignác szépen indult meg, majd lőtt hatalmas gólt. A csehek azonnal váltottak és a 31. percben ismét egyenlítettek, a kapus lövésébe sikerült belepiszálnia a rivális támadójának. Az őrült rohanásnak nem volt vége, a 34. percben már a csehek vezettek 3-2-re. A Chicago mindent megtett az egyenlítésért, de a Brno kontráiban is végig ott volt a veszély. Az egyik ilyenből a 40. percben el is döntötték a meccset, a csehek 4-2-re győztek.

A magyar bajnok eredményei: Chicago-FC Lions (angol) 5-1 (2-1) Chicago-FC International Kickers (osztrák) 2-1 (2-0) Chicago-Velibor Belgrade (szerb) 1-2 (0-2) Nyolcaddöntő: Chicago-BKMK Brno (cseh) 2-4 (1-0)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában