Felkészülés

2024.09.05. 07:09

A DEAC egy utolsó percben lőtt góllal gyűrte le a FEHA19-et

A FEHA19 az DEAC-ot látta vendégül az Alba Arénában.

Szupkai Gábor

Fotó: FEHA19 Facebook

Az első tíz perc különösebb izgalmat nem hozott, egy-egy kiállítás, ám az emberelőnyöket egyik csapat sem tudta kihasználni. A 11. percben aztán Németh passzolt a kapu elé, Keceli-Mészáros Mátyás pedig lecsapott a korongra, és megtalálta az utat Szeles kapujába, 1-0.

A második harmad elején egymásnak esett a két csapat, mindkét oldalon voltak helyzetek. Ahogy telt az idő a DEAC egyre nagyobb mezőnyfölényben játszott, az iram is nagyobb lett, Usztyinenko és Stensson is közel állt a gólszerzéshez. Ez végül Kozma Ferencnek jött össze, aki a 29. percben egy buliból után megszerzett korongot lőhetett tisztán a kapuba, 1-1. A FEHA19 ezután magasabb fokozatra kapcsolt, de az előny visszaszerzése nem sikerült. 

A harmadik játékrészben egy sérülés borzolta a kedélyeket: Szita ütközött Shenfelddel, aki a palánknak csapódott és a földön maradt. Az orosz játékost ápolni kellett, de végül saját lábán korcsolyázott le a jégről. A kisebb szünet után majdnem összejött a fordítás a DEAC-nak egy kapu előtti kavarodás során, a visszajátszásból azonban kiderült, hogy a korong nem haladt át a gólvonalon. A hajrában Bucskin került ziccerbe, de ez is kimaradt. Talán már mindenki a hosszabbításra készült, ám 30 másodperccel a vége előtt Mihalik Gergő megszerezte a győztes gólt, 1-2. 

Gyakorlásképpen 5-5 büntetőlövést még elvégzett a két csapat, ezt a párbajt a FEHA19 nyerte 2-1-re.

Jövő héten pénteken, pedig már élesben folytatódik, a DVTK Jegesmedvék otthonában.

FEHA19 – DEAC 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában