Megye I.

2024.09.05. 11:18

A Sárbogárd most is az élre tör

A 3. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

2024. szeptember 7., szombat, 16:30

Sárbogárd (2.) – Sárosd (6.)
Pajor László a Sárbogárd vezetőedzője: – Az Ikarus és a Martonvásár ellen is olyan harcos csapatokat láttam, amelyek véleményem szerint a bárki ellen képesek jó eredményt hozni, kiegyenlítetté, szorossá fogják tenni a bajnokságot. Egyik sem volt könnyű győzelem, dacára annak, hogy Martonvásáron viszonylag gyorsan előnybe kerültünk, de a kevés hibánkat, amit vétettünk a vendéglátó csapat jól használta ki, és szépített. Az egész mérkőzés tekintve megérdemelt, magabiztos győzelmet arattunk, ez rendkívül fontos volt a bajnokság elején, mert komolyak a céljaink, és nem akarunk bakizni. Két igen fontos győzelemmel indítottunk. Elégedett vagyok, a mérkőzések jelentős szakaszában jó játszottunk, uraltuk a meccset és azt történt, amit szerettünk volna. Ez nem jelenti azt azonban, hogy én nincs min javítanunk, orvosolni fogjuk a hibáinkat. Várjuk a Sárosd csapatát, jó kezdték ők is az idényt, lendületes és agresszív együttes, hasonló koncentrációra lesz szükség, mint eddig és szeretném, hogy jó játékkal, sok gólos mérkőzésen biztosan tartsuk itthon a három pontot. Luczek Rolandra, Mayer Dávidra és Kizlinger Zalánra nem számíthatok, míg Joó Gergő talán visszatérhet.

Móri SE (5.) – Ercsi Kinizsi (10.)
Németh Bálint a Móri SE vezetőedzője: – Pozitívan értékelem az eddigi teljesítményünket, magabiztosan kezdtük a bajnokságot, de ezt is vártuk magunktól. Szeretnénk idén megint meghatározó csapata lenni a mezőnynek, az élbolyhoz tartozni és megcélozni a bajnoki címet. Továbbra is az a cél, hogy építsük be a móri fiatalokat, ez az elvárása a vezetőségnek, és bízunk abban, hogy minden évben lesz olyan közülük, aki helyet követel magának a kezdőben. Mindig nehéz mérkőzéseket játszunk az Ercsivel, az elmúlt időszakban nagyon apró momentumokon múlott, hogy melyik csapat jön ki jobban a meccsekből. Hazai találkozó lesz, és aki a bajnokságot szeretné megnyerni, és az élmezőnyhöz szeretne tartozni annak saját pályáján nyernie kell mindenféleképpen. Vannak apróbb sérüléseink, Sötét Dávid játéka kérdéses.

Dunaújváros FC (9.) – KK Grain KFT.-Mezőfalva (7.)
Gróf András a Dunaújváros FC vezetőedzője: – Kápolnásnyéken a helyzetek alapján legalább egy góllal meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, a kisméretű pálya nem igazán feküdt mi elképzeléseinknek. Úgy érzem vesztettünk két pontot. Szombaton a Mezőfalvát a stadionban fogadjuk, ennek a méretei jobban megfelelnek nekünk, és egyértelműen a győzelem a célunk. Több hiányzó volt az első mérkőzésen, amennyiben mindenki rendelkezésre áll akkor egészen biztos vagyok abban, hogy sokkal jobb teljesítmény fogunk nyújtani. Sok a fiatal csapatban, az ő formájuk azért még ingadozik, mivel a csapat fele 19 éves. Arra kell törekedni, hogy ők minél kiegyensúlyozott abban játszanak, az idősebbeknek pedig húzni a szekeret. Sajnos Tóth Ákos talp csonttörést szenvedett Kápolnásnyéken, az ő kiesése érzékeny veszteség. Felépült viszont betegségéből Hegedűs Kelemen, lejárt Egejuru Godslove Ukwuoma eltiltása, amit még a Bács-Kiskun megyei bajnokságból hozott magával. Dorogi Renátót leigazoltuk, ő visszatér hozzánk, vele így bővültek a lehetőségeink.

 


2024. szeptember 8., vasárnap, 16:30

Adony VSK (12.) – Bodajk SE (14.)
Boldoczki Sándor az Adony VSK vezetőedzője: – Sárosdon kaptunk egy gólt 11-esből, egyet szabadrúgásból, és igazán nem volt jó a középpályás védekezésünk. Ez volt az oka leginkább a vereségnek, pedig legalább egy pontra számítottam. Az már idejekorán tudatosult bennünk, hogy fejlődnünk kell mindenben. Azt nem mondhatnám, hogy gyászos hangulat van, hiszen két mérkőzés telt el, szoknunk kell a körülményeket, a kicsit gyorsabb és keményebb játékot, mert egyelőre ebben nőnek fölénk az ellenfelek. Nyugodtan lehet mondani, hogy a Bodajk kelleni találkozó hatpontos lesz. Próbálok az ő fejükkel is gondolkozni, mindketten nulla pontosak vagyunk, úgy lehetnek vele, hogy kit verjenek meg, ha nem az Adonyt. Mi is hasonlóan gondolkodunk, kit verjünk meg, ha nem a Bodajkot, akik mögöttünk vannak, és 0-16-os gólarányuk van? Azt mondtam a srácoknak, hogyha úgy állunk hozzá mintha a Mór ellen játszanánk, akkor van esélyünk, ellenben, ha úgy fogjuk fel, hogy ellenfelünk az utolsó, akkor nagyon-nagyon nehéz lesz, és még a vereség is benne lehet. A fejekben kell rendet tenni olyan értelemben, hogy maximális koncentrációra van szükség, és így kell ezt a meccset végig játszani. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk szerezni az első pontjainkat! Szerencsére sérültünk nincs, de sajnos Bognár Bencére még nem számíthatok eltiltása miatt.

Csór Truck-Trailer (1.) – Enying (13.)

Pécsi László a Csór Truck-Trailer vezetőedzője: – Minden csapatvezető és edző jó kezdésről álmodik, nekem ilyen utoljára még a megye kettőben adatott meg, hogy zsinórban két győzelemmel kezdtünk. Nagyon örülünk az eredményeknek és nyilván mindent megteszünk, hogy ez a sorozat így folytatódjon továbbra is. Az Ercsi kimondottan erős csapat, amely a tavalyi bajnoksághoz képest szerintem még erősebb lett, és a nagy meleg ellenére megye egyes szinten élvezhető, közönség szórakoztató mérkőzést játszottunk velük. Talán küzdeni tudásban és motivációban jobb volt a csapatom. Az első fél órában két meghatározó játékosunk - Junior Joaz, és Vass Dávid - is komolyabb sérülés szenvedett, erre azonban jól reagáltak a játékosok, és erősítette a csapategységet. Kemény mérkőzésen megérdemelten nyertünk. Természetesen vasárnap is győzni szeretnénk, ám attól, hogy az Enying két vereséggel kezdett ugyanolyan tisztelettel fogunk pályára lépni, mintha kétszer nyertek volna. Minden mérkőzés más, számunkra nincsen könnyű 90 perc, ezért hasonlóan nagy elánnal készülünk erre a találkozóra is, mint az előzőekre.


Tóvill Kápolnásnyék (3.) – Lajoskomárom (4.)

Höltzl Richárd a Tóvill-Kápolnásnyék vezetőedzője: – Pici szerencsével szombaton talán felénk dőlhetett volna mérleg nyelve. Felhívtam a játékosok figyelmét, ha olyan lesz a hozzáállás, annyira tompák leszünk, mint a Mezőfalva ellen, akkor csúfos vereség lehet a végén. Örülök annak, hogy jól vették a srácok az akadályt, mindenki megfelelően állt a mérkőzéshez, és ennek az lett az eredménye, hogy a Dunaújváros nem tudott betalálni a kapunkba. Elégedett voltam a játékunkkal, úgy gondolom, hogy kevés csapat fog pontot szerezni a Dunaújváros ellen. Bizonyára nagy önbizalommal érkezik hozzánk a Lajoskomárom, Nyékről azonban nagyon nehéz elvinni a három pontot - bár ez pontosan ellenfelünknek sikerült tavaly, ezért van miért visszavágnunk. Tudjuk jól, hogy erősödött a Lajoskomárom, és a játékosállományuk alapján az élmezőnybe várom. Igazi hatpontos összecsapás lesz!

 

Ikarus-Maroshegy (11.) – Martonvásár (8.)

Szarka Martin az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – A Mezőfalva ellen zsinórban kaptunk három gólt, nehéz erre mit mondani. Megérdemelten győzött a Mezőfalva. Olyan egyéni hibák jönnek ki hétről-hétre, melyeket megbüntet ellenfelünk. Változtatni fogunk, mert az egy kicsit a saját felelősségem is, hogy így alakultak a mérkőzések. Kíváncsi vagyok arra, hogy az új elképzelés majd mennyire lesz sikeres? Abban is bízom, hogy majd a játékosok is elgondolkoznak rajtam kívül, hogy mit jelent hazai pályán öt gólt kapni, amikor értékelik a saját teljesítményüket. A Martonvásár elleni találkozó ugyanolyan nehéz lesz, mint a vasárnapi összecsapás volt, kellemetlen ellenfél lesz, de a célunk az, elkezdjük a pontokat gyűjteni, mert nem szeretnénk a mezőny végéhez tartozni. Vasárnap Urbán Krisztián a 20. percben megsérült, térdproblémák miatt nagy valószínűséggel nem számíthatok rá, valamint Schmuck Balázsnak volt vállszalag szakadása, ő hamarosan elkezdi az edzéseket, rajtuk kívül mindenki bevethető.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában