Megye I.

2024.09.02. 10:55

Gólokban gazdag összecsapások

Káldor András

A kápolnásnyéki Victor Michelt az újvárosi Horváth Marcell próbálja szerelni

Fotó: Kricskovics Antal

Tóvill-Kápolnásnyék – Dunaújváros FC 0-0

Kápolnásnyék, 100 néző

Vezette: Kósa Gábor.

Tóvill – Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli Noor, Őz, Varga József (Pigler), Lipóth (Rózsa) – Király Á., Imrefi (Nagy E.), Kiss Á., Zsigmond – Czottner Á., Victor. Vezetőedző: Höltzl Richárd

Dunaújváros FC: Bolla – Kiss B., Horváth M., Ferenczy, Király B. – Vagyóczki, Tapiska, Gál B., Bata – Tóth Á. (Sárosi, Káveczki), Szepessy R. Vezetőedző: Gróf András.
Jók: Palásthy, Őz, Czottner Á., ill. Bolla, Bata, Tapiska

Rögtön az elején próbára tették a vendégek Palásthy Dávidot, a 6. percben egy kényszerítő után Tóth Ákos ziccerét lábbal hárította a kapus. Leginkább mezőnyben folyt a játék, kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok. Az 52. percben Gál Benedek tornásztatta meg a Palásthyt, aki jó helyen volt. Majd az 57. percben Varga József rövidre tartó lövését fogta meg Bolla János. Tipikus ikszes mérkőzésen be kellett érniük a csapatoknak az egy ponttal.
Tudósított Sziládi István


Ercsi Kinizsi – Csór Truck-Trailer 2-3 (1-2)

Ercsi, 100 néző

Vezette: Erni Edmond Attila.

Ercsi Kinizsi: Hompót – Lakakisz (Orza), Mónus, Juhász B. (Petrás), Schnierer J. – Kun B. (Rebők), Horváth B., György (Schnierer B.), Lak – Hodula M., Buzás. Vezetőedző: Lieber Károly.

Csór Truck-Trailer: Lukács – Bogdány (Orosz), Báles I., Vass (Báles Zs.), Finta – Kásler Bence (Báles A.), Zs. Nagy, Harangozó (Kásler Barnabás), Spánitz, Takács G. – Junior Joaz (Balogh L.). Vezetőedző: Pécsi László.

Gól: Lakakisz (22.), Báles Zs. (92., öngól), ill. Kásler Bence (3.), Harangozó (24.), Zs. Nagy (79.).

Jók: senki, ill. az egész csapat
A 3. percben szép visszagurítás után Kásler Bence a felső sarokba helyezett, 0-1. A 22. percben egy védelmi hibát követően Lakakisz Nikolaosz bólintott a csóri kapuba, 1-1. A 24. percben Harangozó Márton kotort egy beadást a hálóba, 1-2. A 79. percben dőlt el a mérkőzés, amikor Zs. Nagy Balázs a hosszú sarokba lőtt, 1-3. A 92. percben a végig remekül játszó Báles Zsigmond fejelt a saját kapujába a kifutó Lukács Levente mellett, öngól, 2-3. Megérdemelt csóri győzelem született az ezúttal gyenge napot kifogó hazaiak ellen.

Tudósított: Flórián Gábor.

 

Bodajk SE – Móri SE 0-4 (0-2)

Bodajk, 100 néző
Vezette: Rózsa József.

Bodajk: Janky (Zsargó) – Potesz, Czéh, Farkas Cs., Kajdi – Kovács T., Bőhm, Farkas K. (Moór), Fenyvesi – Rigó (Tóth B.), Varga R. (Sasvári). Vezetőedző: Rigó Gábor.

Móri SE: Zámbó – Végvári, Loi, Szekeres (Paulik), Tetzl – Kocsis D. (Mészáros B.), Hajdu (Szabó K.), Tar B. (Galovszky), Varga B. – Lehota V., Lehota R. (Horváth B.). Vezetőedző: Németh Bálint.

Gól: Végvári (8.), Lehota V. (32.), Hajdu (71.), Varga B. (75.).
Jók: Kovács T., Dávid, Kajdi, ill. Varga B., Lehota V.

Az első perctől kezdve a kapuja elé szegezte a hazai csapatot a Mór és a 8. percben megszerezte a vezetést. Egy bal oldali szabadrúgásra Végvári Ádám érkezett a hosszú oldalon, és 5 méterről a kapuba passzolt, 0-1. Ezután kiegyenesedett a Bodajk, egyre bátrabban játszott, de egy védelmi hiba miatt ismét móri találat következett. A 32. percben Lehota Viktor közelről rúgta el a labdát Janky Barnabás alatt, 0-2. A szünet után jól kezdett a vendéglátó, az 53. percben Moór Dominik passzolt Varga Róbert elé, aki 5 méterről a kapufát találta el. Tovább nyomott a Mór, de Janky, és a védelem jól zárt, egészen a 71. percig, ekkor Hajdu Milán 16 méterről lőtt a léc alá, 0-3. A 75. percben pedig végképp lezárta a meccset a Móri SE, Varga Balázs szép játék után gurította el a labdát Janky alatt 0-4. A vendégek ilyen különbséggel is megérdemelten vitték el a három pontot az előző hetihez képest sokkal jobban teljesítő Bodajk ellen.
Tudósított: Kovács Zoltán.

 

Sárosd – Adony 4-0 (1-0)

Sárosd, 250 néző
Vezette: Wittner József.

Sárosd: Tibor – Kónya, Tóth Z. (Paksi P.), Pribék (Hanzli), Németh L. (Dvéri II. Zs.) – Majlát, Várnai (Bánszki), Hallósy, Kökény – Paksi G., Vámosi (Vachler). Vezetőedző: Lendvai tamás.

Adony: Andrejev – Hamar (Csiki), Virág (Major), Balogh B., Tóth D. – Holentoner, Bagóczki (Posztós), Kelemen (Kaló), Fábián – Tatár, Fehér (Budai). Vezetőedző: Boldoczki Sándor

Gól: Majláth (19, 53., 65.), Paksi P. (69.).
Jók: Majláth (a mezőny legjobbja), Tóth Z., Paksi P., ill. Holentoner. 

A 9. percben Tóth Zoltán beadása után egy kézben akadt el a labda a 16-oson belül, a jogos büntetőt Majláth Henrik értékesítette, 1-0. Hamarosan a vendégek is veszélyeztették a hazai kaput, Holentoner Edvin szabadrúgása alig gurult a kapu mellé. Nem sokkal később újabb szabadrúgást végezhetett el az Adony, Fábián Martin a 16-os széléről először sorfalat találta el, majd a kipattanó labdát Hallósy Gergő mentette a kapu elől. A félidő hajrájában Majláth kapáslövése majdnem a léc alá ment, de Andrejev Illés védett, majd a szögletből Kökény Doriánhoz került a labda, ám próbálkozása fölé ment. Az 53. percben Majláth indult meg a vendég kapu irányába, majd leadta Tóthnak, ő visszapasszolta Majláthnak, aki lazán a kapuba gurított, 2-0. A 65. percben szabadrúgásból Majláth könnyedén beejtette a labdát jobb alsó sarokba Andrejev mögé, 3-0. Mesterhármas! A 69. percben Pribék Patrik indult meg az adonyi kapu felé, majd Németh László Paksi Patrikhoz továbbított, aki a felső léc alá lőtte a labdát, 4-0.

Tudósított: Németh Réka.

 

Ikarus-Maroshegy – KK Grain Kft.-Mezőfalva 3-5 (2-2)

Székesfehérvár, 70 néző

Vezette: Kupi Zoltán.

Ikarus-Maroshegy: Kovács Z. – Kecskés, Punk (Póka), Magyar M., Kókány – Urbán (Békefi), Fi (Skultéti A.), Drexler (Mayer M.) – Szabó B., Csuti, Inzsöl (Kiss D.). Vezetőedző: Szarka Martin.

KK Grain Kft.: Mezőfalva: Kovács Á. – Villám, Balázs, Rózsahegyi, Rakonczai - Balogh I. (Márki), Sági, Németh B. (Csontos), Mekota (Kiss G.) – Kovács K. (Szabó O.), Morár. Vezetőedző: Váradi Tamás.

Gól: Kókány (23., 41., 50.), ill. Villám (7., 36.), Mekota (56.), Rakonczai (76.), Szabó O. (88.).
Jók: Kókány, ill. egész csapat

A 7. percben egy jobb oldali beadásra érkezett jó ütemben Villám Balázs, aki védőjét megelőzve szerezte meg a vezetést, 0-1. A 23. percben Kókány Péter egy szép akciót követően előzte meg a kimozduló kapust, és lőtt a hálóba, 1-1. Majd a 36. percben Villám tekert a jobb oldalról a hosszú sarokba, 1-2. A 41. percben Kókány egy távoli átlövés után egalizált, 2-2. Majd a második félidőben ismét Kókány szerzett gólt ollózó mozdulattal, 3-2. Aztán jött a válasz, az IKA védelme átjáróházzá vált az utolsó 20 percben, melyet három ízben is mattoltak a vendégek, ezzel megérdemelten megszerezve a győzelmet, 3-5.

Tudósított: Mezővári Balázs.

 

Enying – Lajoskomárom 0-7 (0-2)
Enying, 100 néző

Vezette: Rózsa Ádám.

Enying: Elek Gy. – Kollár, Kalló, Kéri (Elek Zs.), Vajda - Csepregi, Vimola (Vas), Doma, Kovács L. – Halász, Bognár F. Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Lajoskomárom: Deák Z. – Simon Gy. (Rózsás), Juhász M. (Gergye), Kovács K. (Kővári B.), Csörgei – Vadászi, Dudar E., Hajdinger (Németh Á.), Kövecses (Makai) – Varga F., Nyikos. Edző: Varga Ferenc.

Gól: Vadászi (38., 54.), Gergye (82., 85.), Hajdinger (27.), Németh Á. (71.), Csörgei (90.).

Jók: senki, ill. Gergye, Vadászi, Németh Á.

Mindkét csapat idénybeli első bajnoki mérkőzését játszotta. Az erőviszonyoknak megfelelően a vendégek akarata érvényesült az első szakaszban. Nyikos Martin és Dudar Ervin kapufája is jelezte ezt. A 26. percben büntetőből szerzett vezetést a Lajoskomárom, Kollár Péter hibázott a 16-oson belül, a 11-est pedig Hajdinger Raul értékesítette, 0-1. A 38. percben Vadászi Bence Simon György passzát könnyedén gurította Elek Botond hálójába, 0-2. Az 51. percben Vadászi szép labdaátvétellel hozta magát helyzetbe, és lőtt a hosszú sarokba, 0-3. A 71. percben Németh Ákos szerzett labdát az enyingi 16-oson belül, és tisztán lőtt a hálóba, 0-4. A 81. percben Gergye Krisztián büntetőből volt eredményes, 0-5. Majd a 85. percben egy szerencsésen pattant labda hozta helyzetbe Gergyét, aki ezt a lehetőséget könyörtelenül kihasználta, 0-6. A végeredményt Csörgei Bálint szerencsésen megpattanó szabadrúgásával állította be, 0-7. Megérdemelten vitte haza a három pontot a Lajoskomárom csapata.
Tudósított: Mohai Norbert.

 

Martonvásár – Sárbogárd 2-4 (1-3)

Martonvásár, 70 néző
Vezette: Szabó Dániel.

Martonvásár: Benkő – Neuvert, Molnár G., Madar (Füzér), Cziklin – Kenderesi (Kóka), Gál B., Cservenka, Hernádi – Szilágyi (Spinner), Patkós K. (Gábor). Vezetőedző: Trizna Tamás

Sárbogárd: Nyári – Vagyóczki, Gráczer Bence, Tölgyesi, Rezicska (Szalai Á.) – Horváth A. (Horváth Á.), Reizinger (Gerencsér), Bencze, Kosztolányi (Tóth P.) – Farkas G., Kindl (Bíró). Vezetőedző: Pajor László.

Gól: Kenderesi (45., 55.), ill. Reizinger (10., 21.), Horváth A. (4.), Tóth P. (86.).
Jók: Szilágyi, Kenderesi, ill. Reizinger, Horváth A.

Nem kellett sokáig várni az első gólra, a 4. percben egy bedobás után pattogott a labda a lábak között, amely a kapuba gurult, Szabó Dániel játékvezető Horváth Attilát látta gólszerzőnek, 0-1. A 10. percben egy hatalmas védelmi hibát használt ki Reizinger Bence, és gurított a kapuba, 0-2. Rengeteg labdát szórt el a Martonvásár, a vendégcsapat jóformán csak ebből élt. Ez történt a 21. percben is, ugyanis eladták a labdát a 16-oson belül, amelyet ismét Reizinger használt ki, 0-3. Bő 20 perc után találtak magukra a hazaiak, kiegyenlítődött a játék, de a kapuk nem forogtak nagy veszélyben. A 45. percben Kenderesi Dávid kapott egy előre vágott labdát, amivel megiramodott és átemelt a kifutó kapus felett, 1-3. A szünet után rögtön Szilágyi Roland lőtt kevéssel mellé, majd a kapufa mentette meg a másik oldalon a Martont a góltól. Az 55. ismét Kenderesi kapott remek labdát, és a kapus mellett lőtte ki a bal alsót, 2-3. A Marton az egyenlítésért, míg a vendégek a három pontért hajtottak, mindkét oldalon voltak helyzetek, de gólt csak a Sárbogárd szerzett a 86. percben. Ekkor egy bedobás után hagyták a védők egyedül Tóth Patrikot az ötös sarkán, aki onnan nem hibázott, és döntötte el a mérkőzést, 2-4. Sokba került a Martonvásárnak, hogy elszórakozta az húsz percet.
Tudósított: Gutyina Attila.

 

A góllövőlista állása:
1. Kásler Bence, Junior Joaz, Zs. Nagy Balázs (mindhárom Csór Truck-Trailer), Majláth Henrik (Sárosd) 3-3 gól
2. Harangozó Márton (Csór Truck-Trailer), Horváth Attila (Sárbogárd), Spánitz Bálint (Csór Truck-Trailer) 2-2 gól   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában