Válogatott

2 órája

Németországban kezd a nemzeti csapatunk

Megkezdődik a Nemzetek Ligája a magyar labdarúgó-válogatott számára is, amely szeptember 7-én, szombaton, 20.45 órától Németország ellen lép pályára a Merkur Spiel-Arenában.

Szabó Róbert

Nagy Zsolttal a keretben utazik Németországba a válogatott

Fotó: Kricskovics Antal

Alig telt el három hónap a 2024-es németországi Európa-bajnokság óta, a magyar válogatott ismét pályára lép. Marco Rossi, mint ahogy az Eb-n, úgy most is bizalmat szavazott Nagy Zsoltnak, a Puskás Akadémia játékosának, valamint meghívta a keretbe Tóth Balázst is, aki a Fehérvár FC-ben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a lehetőséget.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában, a 2022-2023-as idényben fantasztikus teljesítményt nyújtott. Bár csoportja nem volt egyszerű, Olaszország mögött a második helyen végzett úgy, hogy maga mögé utasította Németországot, valamint Angliát is, amely ennek kárára ki is esett az A-divízióból. A playoffról így hajszál híján lemaradó Rossi-legénység megőrizte tagságát a legmagasabb osztályban.

A feladat ebben az idényben sem egyszerű, hiszen a mieink ismét megkapták Németországot, valamint Hollandiát, mellettük pedig Bosznia-Hercegovinát. A lebonyolítás pedig annyiban változott, hogy az első két helyezett jut be a rájátszásba, míg a harmadiknak selejtezőt kell játszania egy B-divíziós csapattal a bennmaradásért. A negyedik, csoportutolsó továbbra is automatikusan búcsúzik az elittől. 

A szereplésünk kiemelten fontos, hiszen a Nemzetek Ligájában elért eredmény nagyban befolyásolja a 2026-os világbajnoki selejtező kalapbeosztását is. Eredményes szerepléssel saját dolgukat könnyíthetik meg a fiúk a kijutással kapcsolatban.

A nyitó fordulóban Németországba, egész pontosan Düsseldorfba utazik Marco Rossi és legénysége, így mondhatjuk talán, a legnagyobb feladattal kezdi meg a gárda a szereplését a sorozatban.

A 2022-2023-as idényben a lipcsei Red Bull Arénában csaptak össze a felek, akkor Szalai Ádám korai, 17. percben szerzett szépségdíjas találatával végül sikerült 0-1-es győzelmet aratnia a magyra válogatottnak, és elhozta a három pontot Németországból nagy meglepetésre.

A két nemzeti együttes legutóbb az Európa-bajnokságon csapott össze, akkor véleményes körülmények között a házigazda németek 2-0-s sikert arattak Jamal Musiala és Ilkay Gündogan találatával a stuttgarti MHPArenában.

A szombati találkozó után szeptember 10-én, kedden lép pályára ismételten a magyar válogatott, hazai környezetben, a Puskás Arénában fogadja majd Bosznia-Hercegovinát, szintén 20.45 órás kezdéssel. Ezután októberben is két meccs vár a fiúkra, előbb Hollandiát fogadják 11-én, majd három nappal később Bosznia-Hercegovinában vendégeskednek. A sorozatot végül novemberben előbb Hollandia vendégeként kezdik meg Rossi fiai 16-án, majd három nappal később Németország ellen zárják le menetelésüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában