Sorsoltak

2024.09.03. 16:54

Skót ellenfél ellen a Puskás a BL-ben

Kedd délelőtt kisorsolta az UEFA Ifjúsági Liga selejtezőjének bajnoki ágát az UEFA, ahol a Puskás Akadémia is ellenfelet kapott.

Szabó Róbert

Ellenfelet kapott a Puskás Akadémia az UEFA Youth League-ben

Fotó: puskasakademia.hu

A felcsúti együttes U19-es együttese a 2023-2024-es idényében elért bajnoki címével vívta ki a jogot, hogy elindulhasson a legjobbak között. A fiatalok a Bajnokok Ligájának számító Ifjúsági Liga selejtezőjének második körében csatlakozik majd be, ahol az ellenfele a skót Aberdeen FC lesz.

A párharc első mérkőzését október 23-án rendezik majd a kelet-skóciai városban, míg a visszavágóra november 6-án kerül sor a Pancho Arénában.

„A sorsolás időpontjában éppen méréseket, teszteket végeztünk, utána értesültem arról, ki lesz az ellenfél. Mivel az idén kihagytuk az első fordulót, várható volt, hogy nem kapunk könnyű riválist. Némileg meglepő, hogy nem a Celtic vagy Rangers lett a bajnok, de egyelőre még korai lenne bármit is mondani az esélyekről. Kollégáimmal feltérképezzük az ellenfelet, és a legjobb tudásunk szerint fel fogunk készülni belőlük. A Youth League-ben játszhatnak 2005-ösök, 2006-osok és 2007-esek is, az mindig kérdés, hogy melyik klub mire használja a versenysorozatot. A játékosok fejlődése érdekében nyilván mindenki a legtöbbet szeretné kihozni az Ifjúsági Liga-szereplésből, de az kérdés, melyik csapat hogyan rakja össze a csapatát ebből a három korosztályból" – nekünk is az lesz a legsürgősebb feladatunk, hogy kialakítsuk azt a keretet, amelyet be kívánunk nevezni” – nyilatkozta a puskasakademia.hu-nak Babó Levente a sorsolást követően.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában