"Védekezésben van hova előrelépni"

2024.09.02. 14:29

Száz pontot hintett az Alba Fehérvár

Huszonegy ponttal megnyerték a kosarasok a szombat esti Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésüket. Alejandro Zubillaga vezetőedző értékelt a meccs után.

Németh Krisztián

Forrás: FMH-archívum

Magabiztos győzelmet aratott második felkészülési mérkőzésén (az első, Sopron elleni zárt kapuk mögött zajlott) az előző szezonban bronzérmet szerző Alba Fehérvár, miután 100-79-re győzött a a kiesést csak kicsivel megúszó KTE otthonában. Csak a harmadik negyedben volt egy labdával jobb a házigazda.

A fehérváriak közül Tyler Thomas 24 pontot dobott, közte öt triplát, Jeriah Horne 17 pontot, Filipovity 13 pontot termelt, David Nichols 10 gólpasszt osztott ki Kecskeméten.

- Minden tesztmérkőzés fontos, hiszen a játékosoknak meg kell ismerniük egymást, csiszolni kell a csapatjátékon – értékelt Alejandro Zubillaga klub honlapjának

– Az mindenképpen örvendetes, hogy láttuk bizonyos esetekben, merre szeretnénk haladni. Védekezésben van hova előrelépni, de egyébként is minden lehetőséget fel kell használnunk, hogy fejlődjünk.

- Sikerült elvégezni a szlovéniai edzőtáborban azt a munkát, amit szerettünk volna. Sokat edzettünk, de ebben az időszakban ez a fontos, a folytatásban már sokkal többet fogjuk gyakorolni azt a játékot, amellyel az előttünk álló idényben szeretnénk előrukkolni. Jó hangulatban teltek a közösen eltöltött napok, az új játékosok is szépen beilleszkednek, bízom benne, hogy ismét jó lesz az összhang a pályán és az öltözőben is. A magas játékosaink közül akadtak, akik kisebb betegséggel küzdöttek, de mindenki rendben van és folytatjuk a felkészülést - mondta Zubillaga.

Az Alba a hétvégén Oroszlányban lép pályára a Bányász-kupán. Szombaton, 15 órától a román bajnokság 13. helyezettje, a BC Timisoara lesz az ellenfelük az elődöntőben, másnap az eredménytől függően a fináléban, vagy a bronzmeccsen lesznek érdekeltek.

A másik ágon a házigazda MVM-OSE Lions a szlovák bajnokságban tavaly döntőt játszó Révkomárom csapatával mérkőzik meg az elődöntőben.

Szerdán és csütörtökön ugyanezen csapatok U16-os együttesei játsszák le az elődöntőket hasonló párosításban, majd a helyosztókat.

 

Duna Aszfalt DTKH Kecskemét–Alba Fehérvár 79–100 (24–29, 17–26, 22–20, 16–25)

Felkészülési mérkőzés

A Kecskemét legjobb dobói: Lee 23/9, Rakicsevics 14/3. 

Az Alba dobói: T. Thomas 24/15, Horne 17/9, Filipovity 13/3, Nichols 12/6 (10 gólpassz), A. Smith 10, Vojvoda 7/3, Krivacsevics 7, Kass 5/3, Párkányi 3/3, Fazekas 2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában