Hírek

2009.04.09. 02:27

Olimpiára készül a 900 éves település

Csór - Múlt héten falugyűlésen ismertették a lakossággal a település területrendezési terveit, utána pedig azonnal ülést is tartott a testület - több függő kérdésben döntöttek.

Kocsis Noémi

A települések többsége az elmúlt hetekben tárgyalta közfoglalkoztatási tervét. Csóron már meg is kezdődött a program, a hónap elejétől 21 embert vett fel az önkormányzat, hogy a faluban a téli hónapokban elmaradt munkákat elvégeztessék. Az iskola nyílászáróit pályázati forrásból fogják kicserélni. Kiírták a kábeltévére vonatkozó versenytárgyalást, a hálózat rájuk eső 60 százalékát ugyanis a közeljövőben értékesíteni kívánja az önkormányzat.

A 18 év alattiak méhnyakrák elleni oltását - melyre a kistérségben élőknek is lehetőségük van - a településen hat család igényelte, nekik 20-20 ezer forinttal kell kipótolniuk a kistérség és az önkormányzat által adott 20-20 ezer forintos támogatást.

A kistérségi ülésen született döntés értelmében Csór lesz a házigazdája a Kistérségi Amatőr Olimpiának a sportcentrumban, május 2-3-án, 9 település részvételével a Csóri Alkotó Közösség szervezésében. Április 25-éig nevezhet minden, nem NB-s minősítésű sportember - asztalitenisz, teke, atlétika, kerékpár, kispályás labdarúgás, kézilabda, tollaslabda, íjászat, sakk, karate, légpuska és légpisztoly számokban. (Egy versenyző több kategóriában is indulhat.) Az egyedülálló kezdeményezésre várhatóan legkevesebb félezren neveznek majd be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!