Hírek

2009.07.27. 02:28

Tiszteletbeli polgárok Pátka testvértelepüléseiről

Pátka - Szlovákiai és erdélyi testvértelepülésekről érkezett vendégekkel együtt ünnepeltek a községben az elmúlt szombaton. Átadták a pátkai tiszteletbeli polgári címeket is.

Ármás János


A széleken Antal János hetényi és Lucza Sára körösfői polgármester, a kitüntettek balról jobbra: Mihály György, Kovács Albert, Nagy Lajos és Hanti Ervin, középen Füri Béla
Fotó: FMH

Ugyanolyan fontos, hogy évente megüljük a falunapot, miként az is, hogy ilyenkor találkozhatunk a határokon túl élő barátokkal - fogalmazott köszöntőjében Füri Béla pátkai elöljáró, hangsúlyozva azt is: a dél-szlovákiai Hetény, illetve a Kolozs-megyei Körösfő lakosságával, polgáraival kialakított kapcsolat lényegesen több, mint a hivatalos titulus, itt szerencsére már konkrét barátságokról, családok határokon túl nyúló közösségéről lehet beszélni.

Ezt, a három országot átfogó magyar közösséget, megteremtését és megtartását ismerte el a Fejér megyei település helyhatósága a Pátka Tiszteletbeli Polgári Cím adományozásával a hetényi Hanti Ervin és Nagy Lajos, illetve a körösfői Kovács Albert és Mihály György részére.

A falunapon megtartott adományozási ünnepségen a szlovákiai és erdélyi magyar vendégek elmondták, igyekeznek, harcolnak, pályáznak a saját kis európaiságuk megszerzéséért, és örülnek annak, hogy egy anyaországbeli településhez bármikor kérdéssel, kéréssel fordulhatnak.

A falunap gazdag programjába különös színt vitt a nyugdíjasklub igényes kiállítása, színpadra léptek néptáncosok és muzsikusok, elegáns tűzijáték adott emlékezetes hangulatot az esti utcabálhoz. Tegnap első alkalommal rendeztek fogathajtó-versenyt a település határában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!