Hírek

2009.09.09. 02:29

A betegjogi képviselő is csak tanácsot adhat

Székesfehérvár - Hova fordulhat panasszal, kinél fellebbezhet a beteg, ha úgy érzi, túl sokat kell várnia egy vizsgálatra?

zaol.hu

A múlt héten egy olvasónk panaszkodott, hogy fájdalmai ellenére sem sorolták előre egy műtéti várólistán. Egy másik olvasónk most arról érdeklődik, van-e fórum, ahol fellebbezni lehet, ha túl sokat kell várni egy vizsgálatra, beavatkozásra. Nagy Gabriella betegjogi képviselőt kérdeztük, nála lehet-e, érdemes-e panaszkodni, ő vajon megfelelő fórum?

- A betegjogi képviselő hatásköre nem terjed ki arra, hogy az előjegyzéssel kapcsolatos panaszokra - ilyen szép számmal van az utóbbi időben - konkrét megoldást nyújtson, vagyis elintézze a beteg előbbre sorolását.

- Mit tehet a képviselő, adott esetben ön, ha ilyen ügyben megkeresik?

- Megtehetem, hogy a panaszossal együtt fordulunk a kórház vezetéséhez, kérve, hogy vizsgálja ki az ügyet, tekintse át, van-e lehetőség időpont-módosításra. Ha elutasításban részesül a beteg, még mindig van egy fórum, ahova fordulhatnak, ez pedig az Egészségbiztosítási Felügyelet. Sajnos más lehetőség a betegjogi képviselőnek sem áll rendelkezésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!