Hírek

2009.12.14. 12:20

Távozni kényszerült, visszaszavazták

Nádasdladány - Az 1472 szavazópolgárból tegnap 323-an járultak urnához, az érvénytelen voksok száma 11 volt, így 312-en szavaztak a független jelöltként induló Varga Tündére.

Zsohár Melinda

 - Nehéz időszakot hagytam magam mögött, amelynek minden pillanatát ezerszer átrágtam magamban, de le kell zárnom végre -  utal a régi-új polgármester az előzményekre.  Sokan mellém álltak, biztattak, s újfent megtiszteltek bizalmukkal. Bírósági ítélet miatt vesztettem el a hivatalomat:  rágalmazásért jelentett fel valaki, első fokon szabálysértésnek minősítették,  másodfokon viszont  megváltoztatta a bíróság a döntését, s az a megrovás már bűncselekménynek számított. Fel kellett állnom a polgármesteri székből.
 A testület ugyan határozatban fejezte ki a bírósági ítéletet követően, hogy ragaszkodik és bízik polgármesterében, ám a törvény ezt felülírta. Áthidaló megoldásként (és törvényesen) tanácsadóként alkalmazták a polgármesteri hivatalban az eltelt időszak alatt, s az alpolgármester látta el a polgármesteri feladatokat. A kopogtatócédulák gyűjtésekor még úgy hírlett, hogy többen indulnak  a posztért, de a választási bizottsághoz már csak az ő nevére szóló ajánlószelvények jöttek be.
 - Megfordult bennem, hogy nem térek vissza, de a sok biztatás meggyőzött  - hangsúlyozza a frissen újraválasztott vezető.  Nincs új programom, folytatni szeretném, amit elkezdtem, s amit együtt már elvégeztünk. Rendezvényeinken egyre többen vannak, azok is megmozdultak, akik korábban elzárkóztak. Pályázatainkat folytatjuk, a gazdasági válság ellenére sem állt meg a fejlesztés, lépésről lépésre haladunk. Helyi adónk nincs, nem is tervezzük, átvészeljük a nehéz időket. Erősebb lettem, keményebb, s arra is rádöbbentem, hogy nem lehet mindenkinek egyformán a kedvére tenni. Adventben vagyunk, remélem, a vasárnapi szavazással nem zavartuk meg a készülődést, az ünnepre hangolódást - zárta szavait Varga Tünde.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!