Hírek

2011.02.10. 12:56

Alkotmányozás - Surján: nem változnak a magzatvédelmi szabályok

Az új alkotmány nem változtatja meg a jelenleg érvényes magzatvédelmi szabályokat - hangsúlyozta Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő a Fidesz-KDNP-frakciószövetség csütörtöki, siófoki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

MTI

Mint hozzátette, ennek rögzítésével elejét akarják venni annak, hogy a témával kapcsolatban - esetleges téves feltételezések miatt - felesleges vita induljon.
Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő az új alkotmányt érintő alapelveiket ismertetve elmondta: a Fidesz-KDNP nem tervezi az államszervezet jelentős átalakítását, méltó preambulumot szeretnének az alaptörvény elejére, korlátokat építenének be a szövegbe az eladósodással szemben, szabályoznák a közpénzügyeket az átláthatóság jegyében; beépíteni javasolják az alkotmányba a természeti és kulturális környezet védelmét, valamint az Európai Alapjogi Chartát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!