Hírek

2012.04.11. 12:59

Hétfőig lehet javaslatot tenni a megyei építőipari nívódíjra

Április 16-ig, hétfőig várják a javaslatokat a Fejér Megyei Építőipari Nívódíjra. A Bíráló Bizottság által összeállított részletes kiírás az alábbiakban olvasható.

feol.hu

Az ARÉV Baráti kör kezdeményezésére és a csatlakozó szervezetek egyetértésével jött létre 2006-ban Székesfehérvár Megyei Jogú Város 268/2006. (IX. 14.) sz. rendeletével az Építőipari Nívódíj. Az említett rendelet 2011. december 31-én hatályát vesztette. A folytonosság fenntartása és a hatókör kiterjesztése érdekében az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara úgy határozott, hogy új díjat alapít Fejér Megyei Építőipari Nívódíj néven.

A nívódíj azon alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, és az azóta eltelt időben az üzemelés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítására adományozható Nívódíj. A DÍJ odaítélésében nem lehet meghatározó az építmény jellege, tulajdonviszonya. Ugyanakkor meghatározó az építmény üzemeltetésének gazdaságossága, karbantartottsága.

A díj azon épületeknek adható, melyekre a szakma és a lakosság, vagy annak valamely civilszervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a kivitelező vagy a tulajdonos is.

A javaslatokat az alapító szervezetek címén lehet tenni személyesen, faxon, levélben, vagy e-mail útján:

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara [email protected]

(8000 Székesfehérvár Hosszúsétatér 4. porta, fax: 22/510-312)

Fejér Megyei Építészek Kamarája [email protected]

(8000 Székesfehérvár, Várkörút 23. fsz. 3. iroda, fax: 22/385-317)

Fejér Megyei Mérnöki Kamara [email protected]

(8000 Székesfehérvár, Távírda u. 2/a. II. e. 10. iroda, fax: 22/506-263)

Az ajánlás tartalmazza a javasolt építmény megnevezését, pontos címét. Hasznos kiegészítésként a tervező és a kivitelező adatait is célszerű megadni, esetleg fényképeket is mellékelni.

A díj odaítéléséről az alapítók által felkért zsűri határoz szigorúan szakmai szempontok alapján. A zsűribe az alapító szervezetek 2-2 szakembert delegálnak. Évenként három díj adományozható.

Beérkezési, jelölési határidő: 2011. április 16. (hétfő) 16 óra

A díj átadása: 2011. június 2-án (szombat) az Építők Napja ünnepség keretében

Emlékeztetőül az eddig díjazott alkotások:

Régió Háza (Technika Háza), Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, Széles-szalag Hengermű épülete (Alcoa Köfém), Gugásvölgyi u. 5. sz. alatti lakóépület, Református templom (Budai u. 9.), Szent Donát kápolna, Táncház, ARÉV Sportcsarnok, Kossuth u. 9-11. társasház, Evangélikus Közösségi Ház, Órajáték, A Szabadművelődés Háza és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola épületegyüttese, valamint a COOPTIM hegesztéstechnikai üzlet.

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!