Hírek

2012.05.25. 14:40

Nem lesz bölcsődei gondozási díj Fehérváron

Székesfehérvár - A fehérvári közgyűlés fideszes frakciója a csütörtök esti ülésén Cser-Palkovics András polgármester javaslatára úgy döntött, nem támogatja a bölcsődei gondozási díj bevezetését Székesfehérváron.

Fejér Megyei Hírlap

A városi közgyűlés elé a jövő hét szerdán kerül a fizetendő térítési díjak kérdése: a polgármesteri hivatal a közgyűlés korábbi döntése értelmében  megvizsgálta és több változatban is kidolgozta a bölcsődei gondozási díj bevezetésének feltételeit.
  Horváth Miklósné frakcióvezető közleményében úgy fogalmazott: "A hivatal által kidolgozott javaslat a bölcsődei ellátást igénybe vevő családok többsége számára indokolatlan többletterhet jelentene, a várható bevétel azonban az ellátás költségeihez érdemileg szinte alig járulna hozzá. A városvezetés egyik legfőbb törekvése a kisgyermekes családok támogatása, a szülők munkába állásának elősegítése. A díj bevezetése ezzel pont ellentétes lenne. A Fidesz-frakció ezért úgy döntött, hogy azt a szakmai javaslatot támogatja, amelyik nem számol a gondozási díj bevezetésével."

Az MSZP egy pénteki, korábban tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: nem szavazzák meg a javaslatot. Részletek itt!

Az önkormányzatnál februárban úgy tájékoztattak: nyárig nem lesz bölcsődei közben, a folytatásról hamarosan döntenek. Részletek itt!

Egyes megyei településeken szednek gondozási díjat. Részletek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!