Hírek

2012.06.21. 18:46

Vizsgálják a megyei földügyeket

Bicske - Aktuális mezőgazdasági- és földügyek - ezzel az általános címmel, mégis konkrétan az új földtörvény kapcsán tartott fórumot csütörtökön Horváth András és Gőgös Zoltán a városban.

Silye Sándor

Többek közt egy mányi földtulajdonos kapott választ  a csütörtöki MSZP fórumon arra, vajon egy osztatlan föld esetén van-e az államnak elővásárlási joga vagy felajánlhatja azt megvételre azoknak, akik eddig bérelték tőle. Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, volt mezőgazdasági államtitkár elmondta: igen, de vélhetően az állam most nem él ezzel a lehetőséggel, hisz nincs rá pénz.  Gőgös emellett kifejtette: a kormány szerinte a földek későbbi állami felvásárlásával majd továbbadásával új  nagybirtokos rendszer kialakítását éri el, s azok a helyi vállalkozók, akik eddig művelték vagy állatot tartottak rajta, most bajba kerülhetnek. Két konkrét esetben, amelyeknél visszaéléseket gyanítanak,  feljelentést is tettek, ám egyik sem a megyéből való - tette hozzá  Horváth András országgyűlési képviselő, aki  hozzáfűzte: Fejérben is zajlanak vizsgálatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!