Hírek

2012.07.11. 18:42

Lendült a nonprofit fejlesztések területén

Székesfehérvár - Az Echo Innovációs Műhely nyerte el Fejér megyében a Civil Információs Centrum címet. A szervezet Államreform operatív program keretében a megye nonprofit szervezeteinek nyújt majd szolgáltatásokat.

Klecska Ernő

Húsz civil szervezet nyerte el az első alkalommal meghirdetett Civil Információs Centrum címet, melyek képviselőinek Balog Zoltán, emberierőforrás-miniszter 2012. július 10-én ünnepélyes keretek között adta át a megbízólevelét. Azt a nyertes fehérvári szervezet nevében Zugor Zsuzsanna vette át.
A civil szervezetek számára meghirdetett címkiírásra 57 pályázat érkezett. A nyertesek a 2012. július 1-jétől 2014. december 31-ig tartó időszakban jogosultak a miniszter által adományozott cím viselésére, s az  e tevékenység támogatásához és a szolgáltatásokhoz kapcsolódó költségek finanszírozását rendezni hivatott pályázaton is részt vehetnek.
Az Államreform operatív program (ÁROP) keretében kiírt Partnerség erősítése című pályázati felhívás  a napokban, július 10-én jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. Ennek keretében 700 millió forintra pályázhatnak a Civil Információs Centrumok.
Az elnyert összegből   szakmai tanácsadási rendszert alakítanak ki, folyamatos információnyújtást biztosítanak, továbbfejlesztik a partnerség intézményesített formáit, és képzéseket nyújtanak az együttműködés megerősítése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!