Hírek

2012.08.09. 18:56

Sakk: Szabó Krisztián az ötödik helyen végzett

Székesfehérvár - A fehérvári sakk nagymester Szabó Krisztián Andorrában szerepelt egy nemzetközi versenyen, s remek formában végül az 5. helyen végzett. Máris egy drezdai versenyre készül.

Fejér Megyei Hírlap

A 146 fős mezőnyben a 13. helyen rangsorolták Andorrában Szabó Krisztiánt (2548 Élő-pontszám), a székesfehérvári sakk nagymestert, aki remek teljesítménnyel a holtversenyes 5. helyen végzett. Az első fordulóban sötéttel a spanyol Ortiz De Latierro ellen megerőltetés nélkül győzött, majd  a másodikban Sanchez Jerez ellen döntetlenezett. A 3. fordulóban a hong-kongi  Van Hasselt győzte le Szabó, szintén sötéttel. Aztán eltelt pár forduló, amíg a lehetséges 7-ből 5,5 pontja lett, amivel felkerült a holtversenyes 3. helyre, miközben a többi között  a spanyol olimpikon nemzetközi nagymester Comas Fabrego Luis (2514) ellen is sikerrel járt Krisztián. Ezt követően a nagyon erős indiai üdvöske,  a 2661-es Negi Parimarjan következett, akinek a támadásait a fehérvári nagymester precízen kivédekezte, majd végül egy éles végjátékban lépésismétléses döntetlennel zárult a játszma. Az utolsó fordulóban  a 2587-es Élő-pontszámú,   a  sokszoros izraeli olimpiai válogatott Kogan Arturral került szembe Szabó. Egyikük sem akarta bonyolítani a helyzetet, végül döntetlenben állapodtak meg. Krisztián egy hét múlva Drezdába utazik egy nemzetközi viadalra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!