Hírek

2012.09.11. 20:08

Turner az Alba új játékosa, Cor-J Cox is megérkezett

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár kosárlabda-csapatának az irányítója Josiah Turner lesz, akivel a vezetőség elégedett volt. A harmadik amerikai játékos Cor-J Cox lehet, aki próbajátékra érkezett.

Fejér Megyei Hírlap

Az már biztos, hogy az Alba Fehérvár NB I-es kosárlabda-csapatában két amerikai játékost is láthatnak a szurkolók, hiszen Damian Hollis mellett az a Josiah Turner is pályára lép majd a szezonban, akivel a próbajátéka alatt elégedett volt Braniszlav Dzunics vezetőedző. Könnyen lehet, hogy a fehérváriak amerikai kontingense tovább gyarapodik, hiszen kedden, a kora délutáni időszakban megérkezett Cor-J Cox, akit már a múlt hétre vártak, ám a légiforgalmi sztrájk miatt csúszott az érkezése.

 - Egy rövid bemutatkozást ha kérhetnénk öntől.

- Huszonkét éves vagyok, az elmúlt négy évben a Valley State egyetem játékosa voltam, és a Soutwestern konferenciában, az elmúlt szezonban, az év játékosának választottak. Nem szeretnék dicsekedni, de tény: az atlétikus képességeim jónak mondhatók, s egyik erősségem a zsákolás, amit nagyon szeretek - felelt a kérdésre a fehérvári csapat próbajátékosa.

- Amerikai példaképe, és a csapata?

- Ez magától értetődik: LeBron James, akit nagyon szeretek, és a Miami Heat, hiszen LeBron ott játszik. Az életem nagy álma, hogy egyszer olyan nagy játékos legyek, mint ő, a példaképem. Szeretném azt a szintet egyszer majd elérni, de ezért nagyon, de nagyon sokat kell még dolgoznom.

- Miként került Európába, azon belül Magyarországra?

- Az ügynökömön keresztül jött ez a lehetőség, s őszintén szólva, az információim alapján nagyon megtetszett a fehérvári csapat, ezért szívesen tettem eleget az invitálásnak a próbajátékra. Hiszen az egyik legjobb magyar csapatról van szó, és ez nekem nagyon nagy lehetőséget jelent, az, hogy itt szerepelhetek.

- Tudja, hogy két amerikai játékosa van már az Albának, s ez vélhetően az ön helyzetét is megkönnyítheti?

- Igen, már tudok erről, s nagyon remélem, hogy ez az én beilleszkedésemet is megkönnyíti. Tudom, hogy Damian Hollis már régóta itt van a klubnál, viszont Josiah Turner is csak nemrégiben érkezett, igaz, ő már sikeresen túl van a próbajátékon. Nagyon remélem, hogy én is olyan pozitív teljesítményt nyújtok a próbajáték során, amellyel meggyőzöm a klub vezetőit. Amennyiben így lesz, Damian sokat segíthet majd kettőnknek. De előbb még bizonyítanom kell.

 Ezt akár már csütörtökön is megteheti a játékos, hiszen az Alba Fehérvár a Kaposvár csapatát fogadja 18 órától edzőmérkőzésen. Eredetileg szerdán játszottak volna egymással a felek a somogyi megyeszékhelyen, s ez módosult a csütörtöki időpontra. A szurkolók nyilván örülnek ennek a ténynek, hiszen hazai környezetben először láthatják a kedvenc csapatukat. Másodszorra pedig  a tervek szerint  vasárnap az erdélyi Nagyvárad érkezik Fehérvárra, viszonozva az Alba múlt heti részvételét az ottani tornán. Vasárnap -  amikor a bérletárusítás is elkezdődik - már a válogatottból visszatérő Szabó Zsoltra is számíthat Braniszlav Dzunics, ha csak nem ad némi pihenőt neki az Eb-selejtezők után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!