Hírek

2012.09.13. 04:28

Vigyázat, mert csalnak a pályázatírással!

Fejér megye - Pályázatíró cégek bombázzák a foglalkoztatókat a munkaügyi központ pályázataival kapcsolatban, pedig azok nélkülük bonyolódnak - figyelmeztet Buday Attila, megyei igazgató. Tudomásunkra jutott, hogy a magukat pályázatíró cégeknek jelölő gazdálkodó szervezetek - több munkáltatót is megtévesztve - munkahelymegőrző támogatás iránti pályázat megírására és benyújtására tesznek ajánlatot - tájékoztatott Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja igazgatója.

Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nem volt és jelenleg sincsen munkahelymegőrzésre vonatkozó érvényes, közzétett pályázati kiírása. A munkahelyek megőrzése érdekében azonban a munkaügyi központ folyamatosan működtet munkahelymegőrző támogatást, de az nem pályázati úton történik, hanem munkáltatói kérelemre induló és igényelhető támogatási formában - hívta fel a figyelmet.

A támogatás iránti kérelmet (és annak mellékleteit)  a munkaadó kérelmében megjelölt  telephelye (székhelye) szerint illetékes munkaügyi központ kirendeltségén írásban kell benyújtani. A kérelem elbírálása is a munkaadó székhelye, telephelye szerint illetékes kirendeltségen történik, a rendelkezésre álló adatok alapján, a mérlegelési és bírálati szempontok figyelembevételével.

A mérlegelési és foglalkoztatási szempontokon túl a kirendeltségek a helyi munkaerő-piaci sajátosságokat is figyelembe veszik. Amennyiben a kérelem megfelel a jogszabályi feltételeknek, a kirendeltség a munkaügyi központ nevében hatósági szerződést köt a kérelmezővel, vagy saját nevében rendelkezik az elutasításról.

A munkahelymegőrző támogatás iránti kérelem benyújtásához egyébiránt pályázatíró szervezet közreműködésére nincsen szükség, a szükséges nyomtatványok bárki által egyszerűen kitölthetőek, részletesebb felvilágosítást az illetékes kirendeltség munkatársai telefonon és személyesen is adnak - szögezte le az igazgató.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!