Hírek

2012.10.31. 12:13

Főhajtás az elhunyt rendőrkollégák előtt

Székesfehérvár - Elhunyt kollégáikra emlékeztek Fejér megye rendőrei szerdán délelőtt halottak napja alkalmából.

feol.hu

Az emlékek ápolásának legfontosabb funkciója, hogy a dicső tetteket, áldozatokat magasztalja, és eltántorítson a dicstelenségtől. Az emlékezés üzenete az élet szentsége, az igazság akarása, az igazságosság vágya, az emberi méltóság megbecsülésének a vágya. Rendőrök megalkuvást nem ismerő kíméletlen harca a bűnelkövetőkkel szemben - írja közleményében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az életüket feláldozott rendőrök emléke a múló idővel sem halványul. Családtagjaik, gyermekeik, kollégáik szívében örökké élnek, tetteikre, példájukra az utódok emlékeznek.

Fejér megyében minden évben készülnek erre a napra, az emlékezésre, hiszen a hajdan volt hősök egyszerit és pótolhatatlant, az életüket áldozták fel, valamennyiünk biztonságáért. Emlékeztetnek ők a bátorságra, a becsületre, a helytállásra, amely a bűnözőkkel szembeni harcot, esetenként a természet elemeivel való küzdelmet is példázza.

Fejér megye rendőr-főkapitánya délelőtt tíz órakor helyezte el a kegyelet és a megemlékezés virágait a főkapitányság aulájában lévő emléktáblánál. A tábla Jóvári Imre r. százados és Kardos Pál r. alhadnagy nevét őrzi, akik 1956. október 24-én a főkapitányság épülete előtt, szolgálatteljesítés közben veszítették életüket. Emlékük előtt a koszorút elhelyező Varga Péter rendőr ezredes, rendőrfőkapitány mellett a megye rendőrei hajtottak fejet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!