Hírek

2013.02.12. 20:11

Bolyai-díj egy fehérvári diáknak

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Perczel András professzor, a 6. Ifjúsági Bolyai Pályázat bíráló bizottságának elnöke közösen adták át a 6. Bolyai Pályázat díjait Budapesten, február 12-én.

Fejér Megyei Hírlap

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jogelődje, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Bolyai Díj Alapítvány által 2000-ben létrehozott Ifjúsági Bolyai Pályázat hozzájárul a hazai tudományos élet, valamint a világhírű magyar kutatás-fejlesztés kiszélesítéséhez.

A Bíráló Bizottság döntése alapján a ,,Szerkezet és dinamika a molekuláris, szupramolekuláris, élő és közösségi rendszerekben" témában kiírt Ifjúsági Bolyai Pályázat középfokú nevelési-oktatási kategóriájában az első díjat megosztva kapta: Ferenc Katalin egyetemi hallgató, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium volt tanulója a Stabilitás és dinamizmus szinapszisokban: RIN1 fehérje és a szinaptikus plaszticitás című pályázatáért  és Nyerki Emil, a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium tanulója Az erős mágneses tér növényekre gyakorolt hatásának vizsgálata című pályázata alapján.

A középfokú nevelési-oktatási kategóriában második díjat kapott Mérő László, a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, aki Autoasszociatív mesterséges neurális hálózatok dinamikájának összehasonlító vizsgálata című pályázatával indult a versenyen.

A felsőoktatási kategóriában pályázatuk elismeréseként miniszteri dicséretben részesült Balassi Márton és Laki Balázs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói a Szerkezet és dinamika- Társadalmi problémák és a közös tudás modellezése ágens-alapú és mikroszimulációs keretrendszerekben című munkájukkal.

A középfokú nevelési-oktatási kategória nyerteseinek felkészülését, pályázatuk elkészítését segítő gimnáziumi, egyetemi tanárok és docensek kiemelkedő munkájáért elismerésben részesültek: Dr. Schlett Katalin, az ELTE egyetemi docense, Dr. Újvári Sándor, a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium tanára és Baranyai József, a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára. Felsőoktatási kategóriában miniszteri dicséretben részesült a pályázat elkészítését segítő tevékenységéért Dr. Meyer Dietmar, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!