Hírek

2013.02.26. 17:48

Idegenvezetőket vezettek Fehérváron

Székesfehérvár - Az Idegenvezetők országos szövetségének 40 tagja tett kedden látogatást a városban, ismerkedve értékeivel, lehetőségeivel.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A vendégek a Hiemer-ház  adottságait, szolgáltatás rendszerét értékeit ismerhették meg, de látogatást tettek az Egyházmegyi Múzeum kincsei között, a Szent István székesegyházban, a  Szemináriumi templomban. Délután pedig  a Hiemer-ház következett.  A  teljesen helyreállított épületegyüttest mint rendezvényközpontot mutatta be nekik Turi Krisztina,   a rendezvényközpont munkatársa.


A Hiemer-ház különböző tereivel valóban sokféle programra kínál alkalmat. F. Szegő Krisztina, a  turisztikai kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy  a belföldi, illetve  beutaztató turizmusban dolgozó idegenvezetők jó része nem ismerte  Fehérvár  különleges értékeit, így például az Egyházmegyei Múzeumot és a  Hetedhét Játékmúzeumot sem.  
A találkozó, a szakmai nap tehát mindenképp hasznos volt.  A Hiemer-ház  tereiben egyébként  Selmeczi  Anett  és Pintér Ildikó idegenvezetők kalauzolták kollégáikat. Novemberben újabb szakmai nap lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!