Hírek

2013.03.14. 18:54

Hóviharban emlékezett Fehérváron a Jobbik

Székesfehérvár – A Jobbik a Fekete Sas Szálló előtt tartott megemlékezést csütörtökön. Beszélt Balczó Zoltán, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, Árgyelán János, a párt Fejér megyei és Mező Balázs, a városi elnöke.

Tihanyi Tamás

A tiszteletadás után a résztvevők a Ribillió Kávéházban Nemzeti Kávéház elnevezéssel beszélgetésen vettek részt.


- Első alkalommal kaptam meghívást Székesfehérvárra, a Jobbik helyi szervezetének az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségére - mondta Balczó Zoltán.  -  Nagy örömmel tettem eleget a meghívásnak, bár nem gondoltam volna, hogy március idusán hóviharban kell egy lerövídített beszédet elmondanom. De ha az utókor úgy gondolja, hogy valamilyen módon emlékezik az elődök példájára, ez a Jobbik esetében nem lehetett akadály. Egy ilyen emlékezés akkor válik élővé, ha meg tudjuk fejteni az évszázadokon keresztül a mai korhoz szóló üzenetet és példaadást. Én úgy ítélem meg, hogy a 12 pont jónéhány pontja még mindig megoldásra vár. S vannak olyan körülmények, mint ahogyan 1848-ban is voltak, amelyek a nemzet közös akaratát kívánják. Akkor is egy birodalom keretein belül kellett küzdeni a nemzeti önrendelkezésért és a társadalmi átalakulásért, akár ma, amikor az Európai Unió elindult egy olyan úton, amely a nemzetek elsorvasztásának veszélyével jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!