Hírek

2013.04.18. 13:58

A Csillagkapu oltalma alatt - áldozatvédelemről gyermekkorban

Székesfehérvár - Az áldozattá válás megelőzését szolgálta a Csillagkapu modell-program égisze alatt megrendezett szakmai konferencia; a fórumon az Ovizsaru-kisfilmet is levetítették.

V. Varga József

A megelőzést nem lehet elég korán kezdeni! A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az Echo Innovációs Műhellyel és a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatával konferenciát rendezett Áldozatvédelem gyermekkorban címmel csütörtökön a Fehérvári Civil Központban.

A rendőrség ajándékait Varga Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője adta át a székesfehérvári Mancz János Óvoda óvodásainak (Fotó: V. Varga József)

A gyerekeknek Lőrincz Levente rendőr zászlós és Galgóczi Ildikó rendőr hadnagy mutatta be Rendőr Robit (Fotó: V. Varga József)

Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítés fejlesztését szolgáló Csillagkapu modell-program bűnmegelőzési moduljához kapcsolódó rendezvényen bemutatták a fehérvári gyökerekkel bíró Ovizsaru prevenciós programhoz készített oktatófilmet és klipet. Itt debütált a két óvodás, Rosszcsont Ricsi és húga, Rosszcsont Rozi, valamint Rendőr Robi is. Az Ovizsaru bemutató foglalkozáson - Galgóczi Ildikó rendőr hadnagy és Lőrincz Levente rendőr zászlós irányításával - közreműködtek a székesfehérvári Mancz János Óvoda óvodásai. A gyerekeknek a rendőrség ajándékait Varga Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át.

Az Ovizsaru bemutatkozó foglalkozáson közreműködtek a székesfehérvári Mancz János Óvoda óvodásai (Fotó: V. Varga József)

Az Ovizsaru bemutatkozó foglalkozás szereplői: Lőrincz Levente rendőr zászlós és a székesfehérvári Mancz János Óvoda óvodásai (Fotó: V. Varga József)

Az előadások sorra vették Neubauer Tamás rendőr őrnagy, illetve Csonka Györgyi rendőr ezredes tolmácsolásában a rendőrség megyei ifjúságvédelmi prevenciós programját és a húszéves D.A.D.A. (dohányzás, alkohol, drog, AIDS) programot. Vörös Ferencné rendőr alezredestől választ kaphattunk arra, hogy miért is mentek a „Rosszcsontok” az óvodába. Az Ovizsaru program gyakorlati tapasztalatairól Bencsik Éva óvodapedagógus számolt be, Malét-Szabó Erika rendőr őrnagy pedig a pszichológus szemszögéből ejtett szó a bűnmegelőzésről kisgyermekkorban. A konferencia végül konzultációval zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!