Hírek

2013.04.18. 06:44

Kezdődik a megyei fogathajtó-bajnokság

Megyei versenyzőink a téli, fedeles szezon versenyein anyagi okok miatt nem indultak. Elérkezett viszont a tavaszi, szabadtéri folytatás: indul az élet a selybák között.

V. Varga József

A Fejér megyei C-kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság nyitó fordulóját április 20-án, szombaton Mezőszilason rendezik meg a múlt évben avatott új lovas pályán. Az akadályhajtás első fordulója 10 órakor, a második 13.30 órakor kezdődik. Az ebédet követő ünnepélyes ceremónián nemcsak a szilasi versenyt, hanem az idei megyei versenyszezont is megnyitják.

A gyors, látványos vadászhajtás mezőnye 16.30 órakor startol el. Egy hét múlva, április 27-én Sárbogárd következik a sorban: a tizennyolcadik Hintók versenyének - számos kísérőprogrammal - az Ifjúsági park ad otthont. Emlékeztetőül: a 2012-es bajnoki cím sorsa tavaly az utolsó, fehérvári fordulóban dőlt el.

A tavalyi fogathajtó szezon dobogósai a székesfehérvári záró forduló után: Taligás Menyhért (b), Vida Károly és Semjén Attila (Fotó: V. Varga József)

A hat legjobb megyei fogathajtó sorrendje így alakult: 1. Taligás Menyhért (Sárbogárd, 151 pont), 2. Vida Károly (Káloz, 149), 3. Semjén Attila (Káloz, 128), 4. ifjú Ihász Béla (Seregélyes, 123), 5. Tóth Roxána (Sárbogárd, 110), 6. Kiss Olga (Nagylók, 103).

A tavalyi csapatversenyben (baráti alakulatok) a Taligás Menyhért, Semjén Attila, Gosztola Dávid alkotta sárbogárdi alakulat diadalmaskodott, második lett a sárbogárdi, seregélyesi vegyes csapat, Tóth Roxána, Ihász Béla, ifjú Ihász Béla, harmadik pedig a Vida Károly, Gnyálin János, Gászler István összetételű sárbogárdi, tököli gárda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!